Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Засяяли купола нового Храму

    8 листопада в с. Шуби Богодухівського району відбулася знакова подія - відкриття нового Храму Святого великомученика Димитрія Солунського. Відкриття духовного центру в селі саме цього дня стало не випадковим, адже саме 8 листопада православні всього світу вшановують пам’ять Димитрія Солунського, який у 306 році до нашої ери був страчений римськими воїнами за християнську віру.

    Освячення новозбудованого храму здійснив Високопреосвященнійший, архієпископ Харківський і Богодухівський, керуючий Харківською єпархією Владика Онуфрій, який також провів Божественну літургію.

    По закінченні Богослужіння відбулася урочиста церемонія відкриття храму, в якій взяли участь голова районної державної адміністрації Бєлий В.М., голова районної ради Тризна Д.К., міський голова Олексенко Н.І., Сіннянський сільський голова Білуха Л.А., настоятель Свято-Покровського храму, протоієрей о. Стефаній, громадськість села.

    Перед зібранням з теплими словами вітань виступив Бєлий В.М., який привітав Владику Онуфрія на благодатній богодухівській землі і в знак великої шани подарував йому букет білих троянд.

    Особливі слова подяки Володимир Миколайович висловив голові фермерського господарства Рукас Г.П. за великий внесок у духовне відродження Богодухівського краю. Саме завдяки родині Рукасів, яка взяла на себе всі матеріальні витрати на будівництво, у селі з’явився осередок духовності. Також очільник району побажав, щоб прихожан було у храмі завжди стільки, скільки зараз було присутніх на його відкритті.

    На Богодухівщині відбулася справді довгоочікувана в житті територіальної громади с. Шуби подія. На куполах новозбудованого храму засяяли православні хрести. І як говорив Патріарх Московський і Всія Русі Кирил: «Если следуешь тому, куда указывает крест, то идешь по дороге правды, а значит, по пути спасення, а спасенне - это и есть победа человека над всякой неправдой и над всяким злом силой благодати Божией».

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання