Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Актуальні питання бюджетної дисципліни в районі

    Основні бюджетні ресурси, як відомо, зосереджено в бюджетних установах району. Так, кількість бюджетних установ, у яких виявлено фінансові порушення зменшилась у 2012 році на 37% до показника 2011 року і складає 100% від загальної кількості перевірених. Частка бюджетних установ, у яких виявлено незаконні та нецільові витрати бюджетних коштів у 2012 році зменшилась порівняно з попереднім роком, відповідно з 100% до 88,3%. Наведені факти, що встановлені відділом, відбувались при одночасному скороченні загальної кількості проведених ревізій у бюджетних установах у порівняльних періодах на 10 (а це 37%).

    Серед порушень, що призвели до втрат бюджетних ресурсів, найбільшими за обсягами становлять незаконні витрати бюджетних ресурсів та недоотримано ресурсів. У 2012 році обсяг виявлених незаконних витрат склав 215 тис.грн, або 89,3% у загальному обсязі фінансових порушень, що призвели до збитків.

    Найбільш поширеними порушеннями фінансово-бюджетної дисципліни залишаються:

    • порушення норм Бюджетного кодексу ті іншого бюджетного законодавства;
    • недотримання порядку та процедур державних закупівель;
    • порушення порядку розмежування доходів між бюджетами різного рівня, між загальним і спеціальним фондами бюджету.

    Відсутність з боку органів місцевого самоврядування та виконавчих органів належного контролю за станом та платою за використання комунального майна, договорами оренди та купівлі-продажу землі призводить до значних втрат доходів місцевих бюджетів.

    Одним із заходів, що застосовується органами Державної фінансової інспекції за результатами контрольних заходів, залишається притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності. Кількість посадових осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності, постійно зростає і в 2012 році цей показник становить 61 особа, що на 11 осіб менше ніж у 2011 році. При цьому забезпечується в повному обсязі сплата штрафів і в 2012 становила суму 9,05 тис.грн, що на 1,87 тис.грн менше показника 2011 року.

    Вживаючи заходи, спрямовані на посилення персональної відповідальності порушників фінансової дисципліни, в 2012 році до правоохоронних органів передано 2 матеріали перевірки, за результатами розгляду яких порушено 2 кримінальних справи. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 28 осіб.

    У відповідності до ст. 118 Бюджетного кодексу України за вчинені бюджетні правопорушення до 14 розпорядників бюджетних коштів застосовано заходи впливу, що застосовуються у разі виявлення бюджетного правопорушення у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.


    Начальник
    Богодухівської МДФІ
    Т.В.Бєлая

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання