Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Обласні та районні лікарні, які працюють з хворими на COVID-19, отримали кисневі концентратори

    18 листопада обладнання передали закладам Красноградського, Первомайського, Вовчанського, Балаклійського, Куп’янського, Лозівського, Ізюмського районів.
       
        Як повідомив під час брифінгу заступник голови ХОДА Тарас Пастух, найближчим часом концентратори отримають також Валківська, Зміївська та Богодухівська районні лікарні.
       
        Крім того, 16 листопада частина концентраторів було розподілена між обласними закладами: 35 концентраторів отримав обласний госпіталь ветеранів війни, 6 – обласний диспансер радіаційного захисту, 31 – обласна клінічна інфекційна лікарня, 21 – обласна клінічна лікарня та 10 – обласна дитяча інфекційна лікарня.
       
        «Загалом Харківщина отримала 120 кисневих концентраторів на одного пацієнта та 250 – на двох пацієнтів. Ще 30 концентраторів з цієї партії мають надійти найближчим часом», - уточнив Тарас Пастух.
       
        Частину концентраторів залишать як невеликий резерв, щоб мобільно забезпечувати ті заклади, які потребуватимуть додаткових приладів.
       
        Усі концентратори придбані коштом державного бюджету. Усього Харківська область отримала 37 млн грн на вирішення питань кисневого забезпечення, половина з яких була розподілена на область, половина - на місто Харків.
       
        «Законтрактовані міською радою Харкова концентратори у кількості 461 штуки, закуплені через медичні заклади, визначені для надання допомоги по ковід, проходили розмитнення, але процес призупинено через проведення перевірки щодо дотримання митного законодавства. Вони призначені для закладів міста Харкова, частина з них буде передана в залізничні лікарні. Одразу після того, як вони надійдуть до закладів, на найближчий час всі критичні питання з киснем як в місті Харкові, так і в Харківській області будуть зняті. Забезпеченість ліжок киснем становитиме 50-60%», - розповів заступник голови ХОДА.
       
        Він також повідомив, що вже прийнята постанова Кабінету міністрів, за якою регіон отримає кошти на проведення централізованого кисню в лікарнях.
       
        «Ми проїхали 8 районних лікарень, побували в кожному ковідному відділенні. Побачили ситуацію, яка там є, забезпечення киснем - як централізоване, так і через кисневі концентратори, довідалися потребу. На днях відвідаємо інші заклади. Будемо на базі цього вирішувати питання забезпечення лікарень централізованим киснем.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання