Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Центр громадського здоров’я МОЗ України нагадує про правила безпеки під час Різдвяних свят

    Цьогоріч Різдво проходить без суворих обмежень: церкви і храми не будуть закривати, але вірянам не слід забувати про карантинні обмеження та треба підійти до звичних ритуалів відповідально.
       
        «Насамперед варто пам’ятати, що люди старші за 60 років перебувають у групі найбільшого ризику - їм необхідно залишатися вдома й не наражатися на небезпеку, - попереджають у Центрі. - Кожен може долучитися до богослужіння, переглядаючи онлайн-трансляції вдома, аби уникнути великих скупчень людей».
       
        Якщо ви будете відвідувати богослужіння, дотримання простих рекомендацій може уберегти вас і ваших близьких:
       
        - надіньте маску, слідкуйте, аби вона закривала й ніс, і рот;
       
        - дотримуйтесь гігієни: користуйтеся антисептиками з вмістом не менш ніж 60 % спирту, не торкайтесь обличчя, особливо очей, рота, носа; дотримуйтесь етикету кашлю: кашляйте та чхайте в згин ліктя чи одноразову хустинку;
       
        - дотримуйтесь фізичної дистанції - релігійні заходи можуть проходити в приміщенні за умови присутності більш ніж однієї особи на 5 кв. метрів, на відкритому повітрі за умови дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми;
       
        - якщо ви або ваші близькі мають симптоми грипу або COVID-19, залишайтеся вдома;
       
        - у храмах необхідно посилити заходи протиепідемічної безпеки, використовувати засоби дезінфекції, зокрема - для підтримання чистоти ікон та інших святинь;
       
        - необхідно дотримуватись правил гігієни під час причастя і подавати часточки з дискоса в руки. Для обтирання губ слід використовувати одноразові серветки, а для запивання - одноразовий посуд.
       
        - Достатнім виявом шанування святинь (хреста, ікон, святих мощей) є поклін перед ними, без цілування;
       
        - допускати практику загальної сповіді.
       
        Колядникам варто дотримуватися всіх обов’язкових норм - носити маску, дотримуватися правил особистої гігієни, фізичної дистанції та не заходити до будинків, а перебувати на вулиці.
       
        «Залишатися вдома - найкращий спосіб захистити себе та інших. Щасливого і безпечного Різдва!», - резюмують у Центрі громадського здоров’я МОЗ України.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання