Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Президент України та уряд шукають шляхи зниження тарифів на газ для населення

    Перша заступниця голови Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Єгорова-Луценко пояснила варіанти зниження ціни на газопостачання для жителів області.
       
        Вона зазначила, що на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського керівництвом Міненерго, НАК «Нафтогаз», НКРЕКП, Оператором ГТС та представниками Офісу Президента напрацьовано два підходи, які дозволять знизити тарифи на газ для населення.
       
        «Перший варіант пропонує Міністерство енергетики: йдеться про формування тарифів на газ за формулою «ціна на європейських хабах «мінус» транспортування газу до України». Крім того, пропонується тимчасово обмежити маржу для газопостачальників. Другий варіант пропонує державна компанія «Нафтогаз». Він передбачає створення умов для конкуренції на ринку. Зокрема, пропонується, щоб усі газопостачальні компанії обов’язково публікували свій річний тариф на газ. Якщо споживачі зможуть свідомо обирати постачальника, це призведе до зниження тарифів у межах відкритих торгів», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.
       
        Також вона зауважила, що всі сьогодні зможуть зменшити витрати на оплату тарифу на постачання газу.
       
        «Споживачі можуть платити за доставлення одним платежем за квартал, пів року або навіть за рік. Таким чином вони зменшать свої витрати на комісії при проведенні платежів», - пояснила перша заступниця голови Харківської ОДА.
       
        Крім того, в Особистому кабінеті споживача на сайті 104.ua є можливість сплачувати одним платежем за доставлення газу та за сам газ. Це також дозволяє економити на комісії.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання