Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    До програми «Доступні ліки» додали нові серцево-судинні препарати

    Уряд вніс зміни до переліку лікарських засобів, вартість яких повністю або частково відшкодовується державою, додавши 3 нових препарати.
       
        Це заявила під час ранкового брифінгу перша заступниця Міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як.
       
        «З огляду на значне поширення неінфекційних хвороб, серед яких перше місце посідають серцево-судинні захворювання, МОЗ розширює доступ пацієнтів до первинної та вторинної профілактики, а також лікування серцево-судинних захворювань. На державному рівні пацієнтам забезпечується відшкодування лікарських засобів за програмою «Доступні ліки», і до наявних 25 позицій, внесених до переліку, ми додали ще 3 – «Варфарин» (антикоагулянт), «Ніфедипін» (антигіпертензивний препарат), «Ацетилсаліцилову кислоту» (антиагрегант)», - повідомила Ірина Садов‘як.
       
        У МОЗ нагадують, що програма «Доступні ліки» реалізується згідно із затвердженим переліком лікарських засобів для лікування неінфекційних захворювань. У межах програми передбачено реімбурсацію, механізм відшкодування державою вартості лікарських засобів для пацієнтів, які страждають від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету ІІ типу.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання