Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З 1 січня заяви на призначення соцдопомоги потрібно надавати уповноваженим при місцевих радах або через ЦНАП

    Про це розповіли в Департаменті соціального захисту населення Харківської ОДА.
       
        Як пояснила начальниця відділу пільг та житлових субсидій Департаменту соціального захисту Ольга Балєва, з 1 січня цього року органи соцзахисту районних державних адміністрацій приймають від громадян документи для призначення державних допомог, пільг, субсидій тільки через пошту або в електронній формі.
       
        «Це пов’язано з реформою децентралізації та ліквідацією РДА. На пошту або в електронній формі райдержадміністрації прийматимуть заяви під час перехідного періоду. Надалі в територіальних громадах мають створити нові підрозділи з питань соціального захисту населення, які будуть приймати такі заяви від громадян», - уточнила Ольга Балєва.
       
        Також заяви з необхідними документами наразі можна надавати уповноваженим посадовим особам виконавчих органів місцевих рад та через ЦНАПи, які передають їх відповідному органу соцзахисту.
       
        А вже з 1 березня цього року заяви з необхідними документами будуть прийматися уповноваженими особами виконавчих органів рад або через ЦНАПи виключно з формуванням електронної справи.
       
        Для цього всі територіальні громади повинні під'єднатися до платформи «Соціальна громада». Це програмний продукт, за допомогою якого справи в цифровому вигляді передаються від громад до органів соціального захисту населення райдержадміністрацій для призначення допомоги. Електронні копії документів, прийняті через «Соціальну громаду», будуть відразу потрапляти в управління соціального захисту населення, що скоротить час прийняття рішення майже вдвічі. Через програмний комплекс жителі громад зможуть оформити 67 послуг — житлові субсидії, пільги, допомогу тощо.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання