Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    За дорученням Президента Кабмін ухвалив рішення щодо граничної ціни на газ на рівні 6,99 грн за кубометр

    Така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину.
       
        Вище, ніж 6,99 грн за куб.м постачальники газу не зможуть підіймати ціну. Це рішення дасть змогу знизити ціну на газ для українців у середньому на 30%.
       
        Встановлена урядом ціна є нижчою на 1,5 грн за куб. м від тієї, яка була у 2018-2019 роках. У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень. Або 75% від тодішньої мінімальної зарплати. Встановлена наразі ціна (6,99 грн/куб.м) означає, що за такого ж споживання середня платіжка буде приблизно на 500 грн меншою. І становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати.
       
        Утім, рішення про встановлення граничної ціни на газ не означає, що уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні, – зазначає Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
       
        Він наголошує, що ринок газу — це кінець монополізму та надприбуткам окремих олігархів. Це можливість обирати свого газопостачальника та отримувати кращу ціну, послуги та сервіс. Ринок газу також покладає край крадіжкам блакитного палива та обкраданню державних компаній через різні схеми.
       
        Прем’єр-міністр запевняє, що надалі будуть створені умови для того, щоб усі газопостачальні компанії представили свої річні продукти для українців. Тоді люди зможуть підписати річний контракт і заздалегідь розуміти, скільки вони платитимуть узимку або влітку. Це європейський підхід, який діє в усіх цивілізованих та розвинених країнах.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання