Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Україна може розраховувати на солідарність ЄС щодо отримання COVID-вакцини - лист керівників інституцій ЄС до Президента

    На адресу Глави держави надійшов лист від Президента Європейської ради Шарля Мішеля та Президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн за підсумками 22-го Саміту Україна – ЄС.
       
        Саміт відбувся 6 жовтня 2020 року у Брюсселі.
       
        У листі на ім’я Володимира Зеленського йдеться про кроки, вжиті Європейським Союзом на виконання домовленостей, досягнутих під час Саміту, а також окреслено план взаємодії на поточний рік. Лідери інституцій ЄС висловили сподівання, що 2021 рік у відносинах України та ЄС буде таким самим насиченим, як і попередній.
       
        Керівники інституцій ЄС відзначають, що цьогоріч розпочнеться всеосяжний перегляд Угоди про асоціацію. Планується поглиблення галузевої співпраці, зокрема, у цифровій та екологічній сферах. Готується до підписання вже найближчим часом Угода про спільний авіаційний простір. Розпочато роботу попередньої оцінювальної місії ЄС у контексті майбутньої Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції.
       
        Європейські лідери наголошують, що ЄС готовий і надалі підтримувати Україну в боротьбі з пандемією COVID-19. Торік виділено 190 млн євро, які були спрямовані, зокрема, на придбання медичного обладнання, та перший транш макрофінансової допомоги в обсязі 600 млн євро. Інституції ЄС готові співпрацювати з Україною над виконанням критеріїв для надання другого траншу макрофінансової допомоги.
       
        Окремо наголошується, що Україна може розраховувати на солідарність Євросоюзу в питанні отримання вакцини проти коронавірусу. ЄС здійснює кроки для забезпечення якнайшвидшого доступу України до вакцин.
       
        «Лідери інституцій ЄС відзначають прогрес України у впровадженні внутрішніх реформ попри несприятливу ситуацію, викликану пандемією COVID-19. Євросоюз готовий до подальшої співпраці, зокрема, в питаннях, що стосуються боротьби з корупцією, та судової реформи. Керівники європейських інституцій високо оцінюють невідкладні кроки, що були вжиті Президентом України в контексті розвитку ситуації навколо рішення Конституційного Суду», – прокоментував лист європейських лідерів до Володимира Зеленського заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.
       
        Насамкінець президенти Європейської ради та Європейської комісії підтвердили рішучу підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, Нормандського формату переговорів, а також дипломатичних зусиль України в контексті незаконної анексії Росією АР Крим.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання