Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Для споживачів, які використовують електроопалення, розроблено механізми компенсацій

    Про це розповів заступник Міністра енергетики України Юрій Бойко.
       
        За спільної ініціативи Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів України та за підтримки народних депутатів було схвалено в цілому законопроєкт, який дозволяє здійснити компенсацію пільг, які були скасовані 1 січня цього року.
       
        «Це означає, що людям, які використовували електроопалення, людям, які мешкали в багатоквартирних будинках, де відсутнє газопостачання або немає систем централізованого опалення, а також багатодітним сім’ям та дитячим будинкам приватного типу буде повернуто в повному обсязі різницю між тими тарифами, які діяли до кінця минулого року, і з новими, які встановлені з 1 січня», - заявив Юрій Бойко.
       
        На цю мету Верховна Рада України виділила 1,4 млрд грн, а в понеділок уряд затвердив механізм, який не передбачатиме участі людей у процесі отримання цих компенсацій - усе відбуватиметься автоматично.
       
        Також Юрій Бойко розповів, що на зустрічах між представниками уряду та уповноваженими представниками Асоціації міст України було досягнуто абсолютно чіткого розуміння. Зокрема, між сторонами на наступному тижні має бути підписано відповідний меморандум.
       
        «Метою цього документу є недопущення підвищення тарифів на гаряче водопостачання та опалення до кінця цього опалювального періоду», - сказав заступник Міністра енергетики України.
       
        У межах меморандуму передбачається розроблення механізму компенсації або знижки на опалення для мешканців багатоквартирних будинків, які централізовано підключені до газових котелень.
       
        «Ще раз, головна мета - недопущення підвищення тарифів на гаряче водопостачання та централізоване опалення. Для решти категорій, які потенційно можуть не потрапити до цього переліку, передбачено механізм субсидій, який повинен повністю компенсувати потенційне зростання сум у платіжках, у тому числі на опалення у цьому опалювальному періоді», - підкреслив Юрій Бойко.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання