Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Земельна реформа дозволить людям вільно розпоряджатися своєю власністю. Тетяна Єгорова-Луценко

    У Харківській обласній адміністрації обговорили етапи впровадження земельної реформи на території області.
       
        3 лютого під головуванням першої заступниці голови Харківської обласної державної адміністрації Тетяни Єгорової-Луценко відбулась онлайн-нарада щодо взаємодії районних державних адміністрацій, територіальних громад та обласної державної адміністрації в умовах децентралізації та реалізації земельної реформи.
       
        Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що громади формувалися для того, щоб розвивати території, а розвиток сільського господарства в окремій громаді може стати її «економічним локомотивом».
       
        «Право селян вільно розпоряджатися земельним майном та перехід земель у власність громад - запорука збільшення доходів жителів та покращення інфраструктури сіл», - підкреслила перша заступниця голови Харківської ОДА.
       
        Директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Сергій Прокопченко відзначив, що у територіальних громадах та районних державних адміністраціях важливо визначити фахівців, які б системно опікувались питанням земель. Адже земельна реформа відкриває нові можливості не тільки для громадян, а і місцевих бюджетів.
       
        «Місцеві громади повинні бути зацікавлені в ефективному впровадженні реформи на своїх територіях. Прозоре використання земель – отримання податків – збільшення коштів у місцевих та державному бюджеті, - зазначив Сергій Прокопченко. – А податки – це побудова доріг, садочків, збільшення видатків на охорону здоров’я».
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання