Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині 178 тис. га земель сільськогосподарського призначення передали у власність громад

    Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Сергій Прокопченко.
       
        16 лютого він відвідав з робочим візитом Харківський район, де взяв участь у нараді з питань впровадження в Україні земельної реформи. Участь у заході взяли представники Харківської РДА та голови територіальних громад.
       
        Під час наради учасники заходу обговорювали питання реалізації земельної реформи в умовах децентралізації, зокрема, поетапного її впровадження, прозорого використання земель, захисту прав землекористувачів та прийняття Верховною Радою України необхідних законопроєктів до відкриття вільного обігу земель.
       
        Зокрема, обговорювалися питання передачі Головним управлінням Держгеокадастру у Харківській області земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність територіальних громад. Так, на Харківщині 178 тис. га земель сільськогосподарського призначення передали у власність громад. З них у новоутвореному Харківському районі – 18,2 тис. га.
       
        Також учасники наради порушили питання надання компенсації власникам земельних ділянок, які частково вилучені з метою утримання кордону з Російською Федерацією.
       
        Водночас учасники наради обговорили прийнятий парламентом Закон України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель» (набере чинності 24.07.2021).
       
        Закон визначає необхідність розробки нового комплексу документації на площу територіальних громад – «Комплексний план просторового планування території громади».
       
        Директор департаменту Сергій Прокопченко підкреслив, що об’єднання та поновлення усіх наявних геопросторових даних – це необхідний процес для планування розвитку територій громад та висвітлення наявної ситуації у їх межах з використання угідь та реалізації прав на землю громадян, але трудомісткий та організаційно непростий.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання