Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Зміни у земельному законодавстві

    З 1 січня громадяни зможуть вільно користуватися публічною кадастровою картою, яка стане доступною через офіційний веб-сайт Держагентства земельних ресурсів. На сайті, зокрема, міститься така інформація: цифрова карта України, кордон України, межі областей, районів, населених пунктів, індексно-кадастрові карти, земельні ділянки та їх межі, кадастровий номер ділянки, форма власності, цільове призначення, площа, а також карта ґрунтів України. Таким чином, Україна піде шляхом світової практики, коли на базі земельного кадастру будується національна система геопросторових даних. Тобто на кадастр накладатиметься інформація про надра, комунікації і мережі, будови, водні, лісові ресурси і т.д.

    Крім того, з 1 січня 2013 року набувають чинності закони «Про Державний земельний кадастр» та «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». У зв’язку з цим повноваження територіальних органів Держземагентства у частині державної реєстрації державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди (суборенди) земельних ділянок, земельного сервітуту, користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій) припиняються.

    Державна реєстрація прав та обтяжень нерухомого майна з 1 січня буде здійснюватися за новою процедурою, адже в Україні почне діяти єдиний Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. До цього реєстру заноситимуться права та обтяження щодо земельних ділянок. У зв’язку з впровадженням єдиного Держреєстру, функції реєстрації прав на нерухоме майно органів земельних ресурсів (щодо земельних ділянок) будуть передані Укрдержреєстру. Функції державних реєстраторів також будуть виконувати нотаріуси. Відтепер територіальними органами земельних ресурсів здійснюватимуться:
    - державна реєстрація земельних ділянок;
    - надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку;
    - надання відомостей про об’єкти Державного земельного кадастру (землі в межах державного кордону України, землі в межах території адміністративно-територіальних одиниць, обмеження у використанні земель).

    Начальник відділу Держземагентства
    у Богодухівському районі
    Н.В. Торяник

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання