Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    COVID-імунізація має розпочатися якнайшвидше, щойно регіони отримають перші партії вакцини. Президент

    Володимир Зеленський обговорив із заступником Міністра охорони здоров’я – головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком початок вакцинації в Україні.
       
        Віктор Ляшко поінформував Главу держави, що 22 лютого в Україні було зареєстровано дві вакцини від COVID-19 – препарати Pfizer/BioNTech та Covishield.
       
        Він зазначив, що перша партія вакцини Covishield у кількості 500 тис. доз уже прибула в Україну. Препарат з Міжнародного аеропорту «Бориспіль» доправили на склад «Укрмедпостач», і 24 лютого розпочнеться постачання вакцини в регіони.
       
        Віктор Ляшко зауважив, що вакцина Covishield вироблена на індійському заводі за ліцензією AstraZeneca. Щеплення препаратом проводиться у два етапи.
       
        Глава держави акцентував увагу на тому, що логістика постачання вакцини до всіх областей України вже відпрацьована, і затримок не повинно бути.
       
        Препарат доставлятимуть у лікарні мобільні бригади. Передусім вакцинуватимуть лікарів медичних закладів, які надають допомогу коронавірусним хворим, потім – працівників соматичних лікарень, екстреної медичної допомоги, сімейних лікарів тощо.
       
        «Вакцинація повинна розпочатися якнайшвидше, щойно регіони отримають перші партії. Але вона має бути добровільною – нікого не потрібно силувати, краще детально проінформувати людей про належну якість препарату», – наголосив Володимир Зеленський.
       
        Віктор Ляшко повідомив, що багато медичних фахівців уже перехворіли на коронавірус, отримавши імунітет на найближчі місяці.
       
        Як уточнив головний санітарний лікар, на другому етапі згідно з графіком, передбачена вакцинація військових.
       
        Володимир Зеленський підтвердив готовність отримати щеплення разом з військовослужбовцями як Верховний Головнокомандувач.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання