Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Правопросвітницький семінар «Переваги легальної зайнятості» для безробітних громадян

    24 лютого в приміщенні Богодухівської районної філії Харківського обласного центру зайнятості у відповідності до Меморандуму про співпрацю між Богодухівською районною філією ХОЦЗ та Богодухівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги  начальник відділу активної підтримки безробітних Богодухівської районної філії ХОЦЗ Філіпова Олена спільно з головним спеціалістом відділу правопросвітництва безоплатної правової допомоги Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Кульчаєвою Мариною для громадян, які перебувають на обліку в філії, як безробітні, провели правопросвітницький семінар на тему: «Переваги легальної зайнятості».

           Розпочала захід Олена Філіпова, яка ознайомила присутніх з послугами, які надає служба зайнятості. Зокрема, з наявними вакансіями, на  які є можливість працевлаштуватися в Богодухівському районі, можливістю проведення професійної орієнтації та професійного навчання за направленням служби зайнятості з подальшим працевлаштуванням.

           Поінформувала запрошених безробітних про можливі ризики нелегального працевлаштування, а саме: несвоєчасно виплачену заробітну плату, позбавлення працівників пенсійного стажу, понаднормову роботу без додаткової оплати праці, відсутність соціальних гарантій і права на відпустку, права на охорону праці, права на оплату тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною.

           В ході семінару Марина Кульчаєва розповіла безробітним про необхідність офіційного працевлаштування для забезпечення соціальних гарантій в трудових відносинах, акцентувала увагу на організаційних засадах зайнятості. Поінформувала учасників про основні переваги офіційного працевлаштування, поняття трудового договору, порядок його укладення, обов’язкові умови такого договору, гарантії при його укладенні, зміні та припиненні. Також, зосередила увагу присутніх на основних відмінностях трудового та цивільно-правових договорів, які досить часто укладаються із працівниками для виконання певної роботи разового характеру чи надання послуги.

         Після заходу відвідувачі філії отримати індивідуальну консультацію з юридичних питань.


       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання