Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Харківській області очікують на постачання 30400 доз вакцини від COVID-19

    Вони розраховані для проведення першої хвилі вакцинації, у ході якої в області мають зробити щеплення 15200 медичним працівникам.
       
        Такі дані під час брифінгу озвучив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук.
       
        Він нагадав, що 23 лютого вакцина CoviShield була доставлена в Україну у кількості 500 тис. доз.
       
        «Вакцина вироблена інститутом вакцин Індії за ліцензією кампанії AstraZeneca. Найближчими днями ми очікуємо постачання цієї вакцини у Харківську область», - зазначив Геннадій Бондарчук.
       
        Він підкреслив, що Харківська область повністю готова до проведення вакцинальної кампанії. Підготовлено 137 пунктів щеплення. Медики мобільних бригад пройшли відповідне навчання за програмою МОЗ України.
       
        «Як і планувалося, у першу хвилю вакцинації щеплення від COVID-19 отримають медичні працівники мобільних бригад, працівники закладів, які надають допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою, працівники екстреної медичної допомоги. При цьому медичні працівники зможуть вибирати - якою саме вакциною робити щеплення», - зауважив Геннадій Бондарчук.
       
        Щодо умов зберігання вакцини CoviShield - після відкриття флакону вона може зберігатися протягом 6 годин при температурі +2°С...+25° С.
       
        «Особливих вимог до проведення самої техніки вакцинації немає. Вакцинуватися потрібно двічі. Повторне щеплення робиться за 28 днів», - зазначив Геннадій Бондарчук.
       
        У разі надходження в область вакцин вже з 1 березня кожен громадянин зможе подати онлайн-заявку на проведення щеплення від COVID-19. Також можна звернутися до сімейного лікаря або до керівника закладу, з яким підписано декларацію. Щеплення буде проводиться безкоштовно.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання