Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Визнання Росії порушником прав людини дає поштовх нашій позиції у міжнародних відносинах. Іван Ліщина

    Це заступник Міністра юстиції України, Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини заявив під час виступу в межах форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя».
       
        «Вихід чи невихід Росії з Ради Європи не матиме впливу на виконання чи невиконання рішення Європейського суду. Питання виконання цих рішень політичне, геополітичне і навіть історичне. Ми розуміємо, що в наявній парадигмі рішення на користь України щодо Донбасу і Криму, коли вони будуть прийняті Європейським судом, навряд чи будуть виконані допоки режим в Росії не зміниться. Але є два моменти: по-перше, рішення, які встановлять відповідальність РФ за окремі території, підтвердять факт окупації. Щодо Криму таке рішення вже є, по Донбасу ми сподіваємось його отримати. По-друге, встановлення Росії як систематичного порушника прав людини на цих територіях дає досить серйозний поштовх для української позиції у міжнародних відносинах», - зазначив він.
       
        Іван Ліщина підсумував, що в історичній перспективі ще не було такого випадку, щоб країна не виконала рішення Європейського чи міжнародного суду.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання