Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На нараді у Президента обговорили реалізацію програми «Нове село»

    У сільській місцевості збудують «Центри тяжіння» за прикладом сервісних зон у Щасті та Новотроїцькому.
       
        Це сучасні простори, у яких працюватимуть ЦНАПи, відділення пошти, аптека з програмою «Доступні ліки», опорні пункти поліції, магазини, сервісні центри, пожежний пункт, медичний центр тощо. Навколо має бути упорядкована територія зі спортивним комплексом, дитячими майданчиками, кінотеатром чи концертним залом, сільськими клубами, сучасним освітленням, відремонтованим дорожнім покриттям, вело- та біговими доріжками.
       
        До реалізації проєктів держава долучатиме бізнес, створюючи державно-приватне партнерство, щоб не витрачати бюджетні кошти.
       
        Також у межах проєктів мають бути реалізовані освітні програми, зокрема, оснащення шкіл комп’ютерною технікою.
       
        За кожним з проєктів буде закріплений модератор. Загалом в Україні планується втілити понад 1 тис. таких проєктів. Будуть проведені прозорі конкурси для бізнесу, який братиме участь у їхній реалізації.
       
        Також буде створено координаційну раду, до якої увійдуть представники Кабінету міністрів та Офісу Президента.
       
        «Ми вже побачили проєкт, який реалізований на КПВВ «Щастя». Перші проєкти «Нове село» мають бути втілені на прифронтових територіях, а потім – по всій Україні. Ми маємо вдихнути нове життя в українське село. Жителі сіл повинні отримувати якісний сервіс безпосередньо за місцем проживання та мати доступ до сучасної інфраструктури», – сказав Президент.
       
        Глава держави зауважив, що самими лише сервісними послугами село неможливо вивести на якісно новий рівень розвитку. Тому до програми «Нове село» включений розвиток агропромислового комплексу, зокрема, тваринництва. Так, планується зменшити обсяги імпорту продуктів тваринництва, збільшити насичення внутрішнього ринку та забезпечити доступні ціни для населення.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання