Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    День Соборності та Свободи України

    День Соборності - свято України, що відзначалося 22 січня в день проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулася в 1919 році.

    30 грудня 2011 року указом Президента України Віктора Федоровича Януковича День Соборності на офіційному рівні було скасовано і встановлено День Соборності та Свободи України. Тому другий рік поспіль українці святкують День Соборності та Свободи України.

    З нагоди цього свята у Богодухові 22 січня відбулися урочистості. Керівники міста і району, представники трудових колективів, організацій, політичних партій, громадськості зібралися біля пам’ятника Т.Г.Шевченка.

    Розпочався захід з гімну України та покладання квітів. Перед присутніми виступила вчитель історії ліцею №3 Саранча В.П. У своїй промові вона наголосила на винятковості непересічної дати для нашої держави, на тому, що єдність України, її соборність - це наше найбільше національне багатство. Тематично вплелися у сценарій заходу пісні у виконанні народного хору української пісні.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання