Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Держенергонагляді попереджають про відповідальність за самовільне спалення сухостою та сміття

    Спалювання сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття не тільки шкодить довкіллю, а й несе загрозу об’єктам енергетичної інфраструктури.
       
        «Винні у таких самовільних діях притягуються до відповідальності відповідно до статті 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення, - попереджають у Держенергонагляді. - Так, спалювання сухої природної рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою накладання штрафу на громадян від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».
       
        Крім того, не можна розводити багаття поблизу енергетичних об’єктів, особливо - під повітряними лініями електропередачі. Від неконтрольованого вогню провід лінії електропередачі може обірватися, створюючи небезпеку ураження електричним струмом тих, хто знаходиться під ним.
       
        Для запобігання пожеж в охоронних зонах енергетичних об’єктів забороняється:
       
        - розпалювати вогнища, палити, кидати непогашенні сірники або недопалки;
       
        - розміщувати постійні і тимчасові будівлі (дачі, будівельні вагончики тощо);
       
        - складати солому, сіно, дрова та інші горючі матеріали;
       
        - розміщувати звалища різних горючих і хімічно небезпечних відходів.
       
        Також Правилами пожежної безпеки забороняється зберігання висушеної трави не тільки на території електричної підстанції та енергетичного підприємства, а й навколо них на відстані ближче 100 м.
       
        Відповідно до статті 270 Кримінального Кодексу України за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки (якщо воно спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей або майнову шкоду у великому розмірі) передбачено штраф від 50 до 120 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років. За теж саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки – передбачається позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання