Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З початку року послугами Харківської служби зайнятості скористались понад 50 тис. людей

    Протягом січня-березня 2021 року послугами Харківської обласної служби зайнятості скористались 51,2 тис. осіб. Статус безробітного отримали майже 47 тис. громадян, що на 12,5 тис. осіб або на 37 % більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За статтю це переважно жінки(56%),за віком –люди до 35 років (29,5%) та 35-45 років (29%).

    Рівень зареєстрованого безробіття по відношенню до всього населення працездатного віку станом на 1 квітня поточного року в області склав 1,75%.

    За сприяння служби зайнятості роботу отримали 11 тисяч людей. Працевлаштування відбувалося у різних галузях економіки, але найбільше – на підприємства сільськогосподарського напрямку та переробної промисловості. На нові робочі місця з компенсацією витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) працевлаштовані 80 осіб.

    Професійне навчання пройшли 4,4 тис. безробітних, з них 3,6 тисяч на базі Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

    За сприяння обласної служби зайнятості у І кварталі цього року організовані громадські та інші тимчасові роботи для 2,3 тис. громадян. 26 осіб віком старше 45 років отримали ваучери на підвищення кваліфікації за спеціальностями: кухар, плодоовочівник, психологія, медсестринство.

    На сьогодні кількість актуальних вакансій у базі даних по Харкову та області складає понад 4 тисячі.

    Найбільший попит роботодавців спостерігається на провізорів, фармацевтів, медсестер, бухгалтерів, менеджерів різних напрямків, зокрема зі збуту, з логістики, в оптовій торгівлі, а також на працівників сфери торгівлі та послуг, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, водіїв, операторів верстатів з програмним керуванням, слюсарів, електрогазозварників, електромонтерів, будівельників.

     

    Нагадуємо, що на період карантину клієнти обслуговуються базовими центрами зайнятості/філіями Харківського обласного центру зайнятості з урахуванням обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України.

    Реєстрація безробітних здійснюється з першого дня після подання документів особою, яка шукає роботу. Зареєструватись в обраному базовому центрі зайнятості/філії ХОЦЗ можливо:

    1.   Дистанційно, через портал державних послуг «Дія» (під час реєстрації доступна можливість скористатись підказками чат-бота);

    2.   Особисто, звернувшись до обраного центру зайнятості/філії ХОЦЗ (із дотриманням карантинних вимог щодо засобів індивідуального захисту та дистанціювання).

    Для зручності реєстрації на офіційному вебсайті Харківського обласного центру зайнятості https://kha.dcz.gov.ua/ працює «Електронна черга», яка дозволяє обрати час і дату відвідування, спланувати та мінімізувати час перебування в приміщенні центру зайнятості/філії ХОЦЗ.


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання