Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Послуги з виплати та доставки державних соціальних допомог за кодом ДК 021:2015 64110000-0 Поштові послуги».

    Обґрунтування технічних та якісних характеристик, очікуваної вартості предмета закупівлі

    «Послуги з виплати та доставки державних соціальних допомог за кодом    ДК 021:2015 64110000-0 Поштові послуги».

     

    Відповідно до Законів України, постанов Кабінету Міністрів України та нормативно-правових актів, що регулюють питання виплати соціальних допомог і компенсацій, пільг та житлових субсидій, виплата соціальних допомог і компенсацій, пільг та житлових субсидій, здійснюється органами соціального захисту через державні підприємства зв'язку за місцем проживання одержувача або через уповноважені банки, визначені в установленому законодавством порядку за вибором одержувача соціальних допомоги і компенсацій, пільг та житлових субсидій.

    Статтею 15 Закону України "Про поштовий зв'язок" від 04.10.2001 року, встановлено, що для задоволення державних потреб, національний оператор поштового зв’язку на договірних засадах може здійснювати діяльність, пов’язану з виплатою та доставкою пенсій, допомог, субсидій надавати інші послуги відповідно до законодавства України. Функції національного оператора поштового зв’язку розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 січня 2002 року № 10-р “Про національного оператора поштового зв'язку” покладено на Українське державне підприємство поштового зв’язку “Укрпошта” (з 1 березня 2017 року реорганізовано у акціонерне товариство «Укрпошта»). Послуга з виплати і доставки пенсій, грошової та соціальних допомог надається підрозділами національного оператора відповідно до вимог Інструкції про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв’язку, яка затверджена Наказом Міністерства транспорту та зв'язку України, Міністерства праці та соціальної політики України від 28 квітня 2009 року № 464/156.

    Згідно з Інструкцією, виплата допомоги проводиться щомісяця за поточний місяць за графіками, які складаються державними підприємствами і об'єднаннями зв'язку та узгоджуються з органами праці та соціального захисту населення на підставі виплатних документів, що готують органи праці та соціального захисту населення

    Оскільки частина мешканців виявили бажання отримувати у 2021 році послуги по виплаті і доставці окремих видів допомог та компенсацій через державні підприємства зв'язку, що прямо передбачено чинними нормативно-правовими актами України з даного питання, в управлінні соціального захисту населення виникла потреба у закупівлі поштових послуг по виплаті та доставки соціальних допомог і компенсацій, пільг та житлових субсидій. Не укладання або несвоєчасне укладання договору з АТ «Укрпошта» на закупівлю Послуги поштові з виплати та доставки соціальних допомог(код ДК 021:2015 – 64110000-0 Поштові послуги) призведе до припинення своєчасного отримання пенсій та соціальних допомог і компенсацій та житлових субсидій мешканцями Богодухівського району, які виявили бажання отримувати їх не через банківські установи, та відповідно до порушення конституційного права громадян на соціальний захист.

    Згідно зі ст. 13 Закону України «Про публічні закупівлі», закупівля може здійснюватися шляхом застосування однієї з процедур, передбачених цією статтею: відкриті торги; конкурентний діалог; переговорна процедура закупівлі. Відповідно до підпункту 4 пункту 2 статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі», переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток у разі відсутності конкуренції з технічних причин на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи. Зважаючи на вищевикладене, керуючись вимогами Закону України про «Публічні закупівлі» та враховуючи відсутність конкуренції (в т. ч. з технічних причин) за відсутності альтернативи, наявні умови для застосування переговорної процедури закупівлі, передбаченої пп. 4 п. 2 ст. 40 Закону України «Про публічні закупівлі», закупівлю поштових послуг з виплати та доставки соціальних допомог, у тому числі допомог. пільг,та житлових субсидій (код ДК 021:2015 – 64110000-0 Поштові послуги) доцільно провести за переговорною процедурою закупівлі, та за результатами процедури укласти договір з АТ «Укрпошта» в особі Харківської дирекції АТ «Укрпошта».

    По КПКВК 2501030 «Виплата деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплату послуг окремим категоріям населення»           - 378 184,10 грн. (триста сімдесят вісім тисяч сто вісімдесят чотири гривні 10 копійок).

    По КПКВК 2501230 «Виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі» 421 057,44 грн. (чотириста двадцять одна тисяча п’ятдесят сім гривень 44 копійок).

     

     

    По КПКВК 2501150 «Щорічна разова грошова допомога ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань та
    соціальна допомога особам, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною» 20 000,00 грн. (двадцять тисяч гривень 00 копійок).

    По КПКВК 2501130 «Заходи із соціального захисту дітей, сімей, жінок та інших найбільш вразливих категорій населення» - 1 328,40 грн. (одна тисяча триста двадцять вісім гривень 40 копійок).

    По КПКВК 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» -2 221,29 грн. (дві тисячі двісті двадцять одна гривня 29 копійок).

    По КПКВК 2507030 Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю» -101,20 грн. (сто одна гривня 20 копійок).

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання