Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У селі Пархомівка Богодухівського району завершили капремонт ліцею

    Освітній заклад відновили у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
       
        За дорученням голови Харківської ОДА Айни Тимчук її заступник Михайло Харнам 8 липня ознайомився з результатами проведеної реконструкції.
       
        Він відзначив результативність спільних дій з боку районної та обласної влади щодо організації капремонту. Також він зауважив, що при відновленні навчального закладу було застосовано комплексний підхід.
       
        «Комплексний підхід ураховує застосування нових технологій, заміну основних комунікацій, проведення енергоощадних заходів та оснащення класів новими меблями та обладнанням. Оновлена школа готова на початку навчального року приймати учнів. Впевнений, що в таких комфортних умовах буде приємно працювати вчителям та навчатися дітям», - зауважив Михайло Харнам.
       
        Як розповіла директорка Пархомівського ліцею Світлана Москаленко, у побудованій у 1970 році школі жодного разу не проводився капітальний ремонт. Уже почала протікати покрівля, а взимку в класах було холодно.
       
        Наразі в ліцеї навчаються більш ніж 200 дітей.
       
        «Деякі роботи, як-то заміна вікон, відбувалися раніше, але основні пройшли з 2020 по 2021 рік у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», - повідомила директорка. – Замінено покрівлю, проведено утеплення фасаду. Щодо внутрішніх робіт зроблено капітальний ремонт в усіх класах, які забезпечені новими меблями та обладнанням, що дасть можливість комп’ютеризувати школу. Також отримали сучасну красиву спортивну залу, яка теж обладнана різним ігровим та спортивним знаряддям».
       
        Як повідомив заступник голови Богодухівської РДА Юрій Кузуб, усі заходи з енергозаощадження, які було проведено на об’єкті, дадуть змогу економити кошти на опаленні.
       
        «Маємо котельню на твердому паливі – брикетах. Було замінено тепломережу й утеплено фасад – усе це дасть свої результати. Плюс оновлено покрівлю – тепер маємо шатровий дах», - розповів Юрій Кузуб.
       
        За словами вчительки української мови та літератури Надії Науменко, після проведеного ремонту клас, в якому вона викладає, змінився кардинально.
       
        «Яскраві кольори, світлі тони стін, нові меблі, штори - все абсолютно нове. У таких умовах відчуваєш себе по-іншому. Також у нас нова бібліотека та з’явилася медіатека. Все це сприятиме покращенню якості освіти в нашому ліцеї», - розповіла вчителька.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації    
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання