Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Триває збирання ранніх зернових культур

    В новоутвореному Богодухівському районі цього року почали жнива на два тижні пізніше, ніж торік, та пов’язано з погодними умовами. Головна вимога до збирання ранніх зернових та зернобобових культур полягає в тому, щоб в короткі строки та без втрат зібрати весь урожай та зберегти його високі насіннєві та продовольчі якості.
       
        Площа збирання ранніх зернових та зернобобових в районі становить 125,02 тис. га, в тому числі: озимої пшениці - 59822 га, озимого ячменю - 2476 га, ярого ячменю - 4474 га, гороху- 2980 га, ярої пшениці - 413 га, вівса - 321 га.
       
        Станом на 20 липня ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 5487,9 га, в тому числі: озимої пшениці - 5314 га.( намолочено 24506 тонни), ячменю – 174 га. (намолочено 656 тонн), гороху - 496 га.( намолочено 1130 тонн).
       
        Крім того, розпочато збирання озимого ріпаку, якого намолочено 1080 тонн на площі 500 га.
       
        Заступник голови Богодухівської районної державної адміністрації Юрій Кузуб здійснив робочу поїздку в сільськогосподарські підприємства ПСП «Оазис» та ПА «Ватал». Під час робочої поїздки керівник оглянув посіви сільськогосподарських культур, які вирощуються у господарствах та ознайомився з ходом збирання зернових культур.
       
        Цього року косовицю ранніх зернових та зернобобових культур розпочали в ПСП «Явір», СТОВ «Нива», ПА «Ватал», СФГ «Промінь», ТОВ СП «Родіна», ТОВ «Трайгон Фармінг», СТОВ «Вперед» та інші. Враховуючи примхи погоди у вигляді неймовірної спеки або неочікуваної зливи, хлібороби Богодухівщини максимально використовують кожну погожу годинку і робота у полях кипить з раннього ранку до пізньої ночі.
       
        На полях району працюють 198 зернозбиральних комбайни, задіяно 191 транспортний засіб для перевезення зерна.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання