Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В Україні планують побудувати інфраструктуру для 25-ти індустріальних парків у найближчі три роки

    Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час панельної дискусії на форумі Україна 30 «Трудові ресурси».
       
        «Протягом найближчих трьох років уряд планує побудувати інфраструктуру для мережі з 25 індустріальних парків за державні кошти. Це забезпечить створення сотень тисяч робочих місць у суміжних галузях економіки. Хочу відзначити, що індустріальні парки - це також майданчики для інвестицій українців з-за кордону. Їх перевагами, зокрема, є низький «бар’єр входу» та зручність для нових інвестицій», - підкреслив Олексій Чернишов.
       
        Він додав, що наразі Мінрегіон разом з Комітетом з економічного розвитку Верховної Ради, Мінекономіки та експертним середовищем задля створення базової інфраструктури та економічних стимулів підготували до другого читання законопроєкт 4416-1 щодо змін до базового закону про індустріальні парки. Зокрема, документ передбачає підтримку розвитку індустріальних парків через:
       
        - будівництво інженерно-транспортної інфраструктури індустріальних парків за кошти державного бюджету;
       
        - компенсацію відсоткових платежів по кредитах на господарську діяльність та облаштування цих парків.
       
        Резидентів індустріальних парків планують звільнити від податку на прибуток на 10 років, від оподаткування митом та ПДВ увезення нового устаткування для власного використання, встановити пільги з податку на нерухомість за рішенням громади.
       
        Під час пресконференції, яка відбулась після панельної дискусії, очільник Мінрегіону наголосив на важливості розбудови центрів креативної економіки, на платформі яких будуть створювати ІТ-школи та креативні простори для навчання й коворкінгу.
       
        «Ми маємо зацікавити молодь, створити умови для смартпідприємництва, навчити заробляти інтелектом», — зазначив Олексій Чернишов.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання