Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    П’ятий етап COVID-вакцинації. Хто і як може отримати щеплення?

    У Міністерстві охорони здоров’я дають роз’яснення.
       
        Вакцинуватись в Україні можуть:
       
        - усі охочі українці старші 18 років,
       
        - іноземці, які мають посвідку на постійне проживання в Україні,
       
        - особи, які подалися на статус біженця в Україні або вже отримали цей статус.
       
        Ви можете записатися на вакцинацію до зручного для вас пункту щеплення чи центру масової вакцинації. Контакти та адреси центрів можна знайти на https://list.covid19.gov.ua/ та за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19. Якщо вам відмовляють у вакцинації через нестачу вакцин, звертайтеся до департаментів охорони здоров’я ОДА за контактами: https://moz.gov.ua/regionalni-upravlinnja.
       
        Якщо ви працівник охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, військовий чи працівник державних органів влади, зверніться до вашого роботодавця, щоб він сконтактував з регіональним координатором і вас вакцинували за місцем роботи. Або оберіть найближчий пункт чи центр вакцинації. Контакти регіональних координаторів можна отримати в департаментів охорони здоров’я ОДА.
       
        Колективи з понад 50 осіб, охочих щепитися, можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації за місцем роботи за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19.
       
        Якщо ви не можете самостійно пересуватися, викличте мобільну бригаду з вакцинації додому за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19 або за допомогою сімейного лікаря.
       
        «Важливо! Запис у чергу на вакцинацію через сайт чи мобільний додаток «Дія» перестає працювати, адже тепер кожен охочий може записатися безпосередньо на саме щеплення», - підкреслюють у міністерстві.
       
        Усі вакцини, які використовує Україна, ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя. Допоможіть записатися на щеплення від COVID-19 своїм близьким та зробіть це самі.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання