Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Питання з виплатою заборгованості медикам буде вирішено. Айна Тимчук

    25 липня голова Харківської облдержадміністрації Айна Тимчук відвідала КНП «Валківська центральна районна лікарня» та поспілкувалася з трудовим колективом.
       
        Основною темою зустрічі з медичними працівниками стала ситуація із затримки заробітної плати у закладі через невиплату ковідних за квітень 2021 року та зниження доходів медзакладу.
       
        «На наступному тижні у вас почнется виплата із заборгованості, яка утворилася, в повному обсязі. Я особисто це питання беру на контроль», - повідомила медикам голова області Айна Тимчук.
       
        Невиплата «ковідних» за квітень пов’язана з тим, що Національна служба здоров’я України не мала можливості укласти контракт з лікарнею на квітень 2021 року через певну невідповідність ресурсного забезпечення лікарні чітким вимогам служби. Але в умовах реальної епідемічної ситуації Валківська центральна районна лікарня була долучена до мережі закладів, що надавали допомогу хворим на COVID-19.
       
        Під час зустрічі з медиками телефоном поспілкувався Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він зазначив, що це питання стосується адміністрації медичного закладу.
       
        «Стосовно ковідних виплат. Якщо лікарня не була законтрактована в квітні-травні, постанова Кабінету міністрів виділила для цих лікарень 290 млн гривень. Якщо керівник закладу бачить, що відбувається. Якщо було б якесь недофінансування, керівник закладу повинен був би звернутись до органів місцевого самоврядування і відпрацювати це питання з Нацслужбою здоров'я України або з Міністерством охорони здоров’я. Не можна доводити ситуацію до критичної, коли працівники не отримують зарплату. Повірте мені, наступного тижня ми всі питання, які стосуються лікарні, позакриваємо», - відзначив Віктор Ляшко.
       
        Представник НСЗУ Дмитро Кущ зазначив, що зменшення доходів медичного закладу сталося через неорганізованість введення електроних данних.
       
        Питання з невиплати заробітної плати працівникам Валківської лікарні постійно контролювалось керівництвом ОДА. Так, 20 липня заступник голови ОДА Михайло Черняк уже зустрічався з трудовим колективом медичного закладу, на зустрічі були присутні керівництво Департаменту охорони здоров'я ОДА, керівництво місцевої громади, представники Північно-східного міжрегіонального департаменту НСЗУ та колектив лікарні. Під час зустрічі було обговорено, зокрема, питання недбалого менеджменту медичного закладу.
       
        «Коли ми зустрічалися, ми проговорили, що по Валківській лікарні є проблемні питання, та домовилися, що маємо провести відповідну перевірку всіх справ: як використовувалися гроші, як вони нараховувалися. Зокрема, чому не виплачувалась заробітна плата працівникам, але проводились розрахунки по комерційних угодах», - говорить заступник ОДА Михайло Черняк.
       
        Голова обласної адміністрації Айна Тимчук доручила організувати в лікарні щоденне чергування НСЗУ та представників Департаменту охорони здоров'я ОДА для комунікації з медперсоналом та вирішення нагальних питань.
       
        «Щодня мені особисто доповідати, які проблемні питання виникають. Необхідно комунікувати з медиками. Також, якщо є особисті проблеми, організуймо прийом заяв на виплату матеріальної допомоги», - додала Айна Тимчук.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання