Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В Україні провели дослідження доступності міських просторів

    Мінрегіон спільно з компанією Big City Lab та Громадською організацією «Безбар’єрність» продовжують роботу над «Альбомом безбар’єрних рішень».
       
        Відтак, експерти провели дослідження доступності міських просторів, де проаналізували проблеми, з якими стикаються представники маломобільних груп при користуванні житловими будівлями, парками, скверами, вулицями, громадськими закладами тощо.
       
        «Альбом безбар’єрних рішень» створюється у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів».
       
        «Продовжуємо розбудовувати безбар’єрну Україну. «Дослідження доступності міських просторів» – це звіт, який є першим етапом роботи в межах створення Альбому безбар’єрних рішень. Уже відсьогодні всі, хто впливає на безбар’єрність міських просторів, зможуть дізнатися про основні проблеми з доступністю в містах та про нормативні документи з відповідями, як не допустити подібні недоліки у майбутньому», – зазначила Олена Зеленська.
       
        Дослідження базується на результатах опитування людей з інвалідністю, літніх людей, батьків з дітьми та інших маломобільних груп населення про їхній досвід користування міськими просторами. Зокрема, щодо бар’єрів, з якими вони стикаються, пересуваючись містом, на роботі, під час навчання чи отримання послуг. Значну частину звіту присвячено аналізу чинних нормативів та стандартів, які регулюють питання безбар’єрності.
       
        «Ми отримали реальний продукт, у якому описані ключові проблеми доступності громадських просторів та перелік нормативних документів, що регулюють їх вирішення. За участі експертів, архітекторів, урбаністів та представників громадськості були виділені найгостріші проблеми, а також сформований повний перелік документів із зазначенням, появу яких саме бар’єрів вони допоможуть не допустити у майбутньому», – повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
       
        Наступним етапом роботи стане розроблення першої частини «Альбому безбар’єрних рішень», в якій буде проілюстровано, якими мають бути доступні ґанки та під’їзди в українських громадах. Презентацію планується провести восени.
       
        Звіт «Дослідження доступності міських просторів» можна завантажити тут.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання