Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Врятуй життя

    Кожні кілька секунд хтось у світі потребує крові. І саме добровільна та регулярна пожертва крові від донорів рятує мільйони життів щороку.
       
        В Україні кількість донорів зменшується. Більшість із них стає донорами лише раз, коли доводиться рятувати своїх близьких чи рідних. Загалом 70% донорів здають кров лише раз у житті. Донорську кров у світі збирають понад 12 000 центрів крові, а надають її три типи людей: неоплачені добровольці, члени сім’ї пацієнтів та платні донори.
       
        З розвитком новітніх технологій при оперативних втручаннях зростає потреба в якісних та безпечних компонентах донорської крові, постійним споживачем яких є пологові будинки, онкодиспансери, дитячі лікарні, хірургічні та реанімаційні відділення, військові шпиталі, шпиталі зони АТО та інші заклади охорони здоров’я.
       
       

    Донорська кров потрібна не лише для трансфузії цільної крові. Обробка може перетворити її на плазму, концентрати еритроцитів, тромбоцитарні концентрати тощо — кожен такий продукт використовують для конкретних потреб під час надання медичної допомоги. Тож у багатьох випадках доза зданої крові може задовольнити потреби більш ніж одного пацієнта.
       
        КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ « ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СЛУЖБИ КРОВІ» – єдина установа в Харківській області, яка займається питанням організації, заготівлі, тестування донорської крові та її компонентів з метою сталого забезпечення в достатній кількості, на безоплатній основі компонентами донорської крові закладів охорони здоров’я м. Харків та Харківської області, який знаходиться за адресою: м. Харків, вул. Клочківська, 366.
       
        Долучаючись до руху донорства, ви рятуєте людей і піклуєтесь про здоров’я близьких.        


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання