Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району 30.01.2013

    30 січня 2013 року відбулося спільне засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району.

    Питання, винесені на засідання:

    У порядку контролю:

    1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 26 грудня 2012 року «Про стан справ щодо утримання захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони)».

    2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 26 грудня 2012 року «Про роботу щодо протидії незаконному обігу наркотичних засобів психотропних речовин, прекурсорів та профілактика наркоманії в районі».

    3. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 26 грудня 2012 року «Про забезпечення умов щодо дотримання прав дітей в межах реалізації плану заходів з виконання в районі Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» у Богодухівському районі на 2011-2016 роки, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації від 07 лютого 2011 року №51».

    Планові питання:

    4. Про підсумки виконання Пріоритетних напрямів роботи Богодухівської районної державної адміністрації на 2012 рік та визначення і затвердження їх на 2013 рік.

    5. Про газифікацію та забезпечення населених пунктів району скрапленим газом у 2012 році.

    6. Про стан зайнятості та соціальний захист населення району.

    7. Про підсумкову рейтингову оцінку діяльності місцевих рад з виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» за результатами роботи протягом 2011-2012 років.

    8. Про стан реалізації державної кадрової політики в районній державній адміністрації.

    З питання щодо підсумків виконання Пріоритетних напрямів роботи районної державної адміністрації на 2012 рік, затверджених розпорядженням голови районної державної адміністрації від 31 січня 2012 року №24, та визначення і затвердження їх на 2013 рік виступила начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Телешенко І.П. Зокрема, Ірина Петрівна зазначила, що пріоритетні напрями роботи районної державної адміністрації в 2012 році були спрямовані на удосконалення управлінської діяльності районної державної адміністрації, покращення соціально-економічного стану району, реалізацію соціальних ініціатив Президента України. Вони передбачали вирішення ряду питань з 11 напрямків. Як показує аналіз, більшість показників виконано.

    Проведена значна робота по удосконаленню управлінської діяльності в районній державній адміністрації. Як наслідок, апарат районної державної адміністрації за наслідками рейтингової оцінки обійняв ІІ місце в області.

    Вживалися заходи щодо покращення соціально-економічного стану району.

    Зокрема, введено в експлуатацію підвідний газопровід до с. Першотравневе та с. Таверівка, освоєно 5,5 млн.грн. на будівництві газопроводу до сіл Дмитрівка, Матвіївка, Новософіївка та 11,7 млн.грн. - на будівництві І і ІІ черги магістрального газопроводу м. Богодухів - с. Івано-Шийчино, завершено будівництво водопровідних мереж по вул. Катукова, вул. Охтирській, вул. Чкалова та вул. Пролетарській в м. Богодухові (освоєно 413,25 тис.грн.), проведена реконструкція насосної станції по вул. Катукова в м. Богодухові (виконано робіт на суму 330,04 тис.грн.), використано майже 1,3 млн.грн. на ремонт автошляхів комунальної власності, здано в експлуатацію дошкільний виховний заклад в с. Крисине, проведено капітальний ремонт даху Богодухівського ліцею №3, заміну котла в Максимівській ЗОШ І-ІІ ступенів, заміну віконних блоків головного корпусу Богодухівської центральної районної лікарні в пологовому, реанімаційному відділеннях, операційному блоці та частково - в хірургічному, фізіотерапевтичному відділеннях та кабінеті ультразвукової діагностики, проведена реконструкція операційного блоку ЦРЛ, капітальні ремонти Гутянської та Матвіївської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, фельдшерсько - акушерських пунктів у с. Петропавлівка та с. Сазоно-Баланівка, відновлено опалювальну систему у Зарябинському СБК, Сухининському СК, приміщення районного будинку культури та поліклінічного відділення ЦРЛ переведено на альтернативний вид опалення, встановлено тренажерний майданчик в центральному парку м. Богодухова.

    Забезпечено 100% оздоровлення та відпочинок дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, продовжувалася робота щодо влаштування їх до сімейних форм виховання.

    Перевиконані планові показники щодо створення нових робочих місць.

    Налагоджена робота щодо реалізації Програми житлових субсидій за спрощеним порядком.

    Суттєво оновлений автобусний парк підприємств, які обслуговують маршрути Богодухівського району. Пасажири мають змогу користуватися комфортабельними автобусами середньої та великої місткості. Встановлено 10 автобусних павільйонів на території району, 6 з яких - на території міської ради.

    Розвиток аграрного сектора у 2012 році характеризувався збільшенням виробництва валової продукції тваринництва. Господарствами району було придбано сільськогосподарської техніки та обладнання на суму 30,7 млн.грн., що на 47% перевищує обсяги інвестиційних вкладень за попередній рік.

    У 2012 році отримано врожай озимої пшениці з високими показниками якості. На хлібоприймальних підприємствах району зберігається майже 90% продовольчого зерна.

    Поголів’я свиней протягом року зросло на 22%.

    За рахунок коштів суб’єктів господарювання району та бюджетів усіх рівнів протягом 2012 року в економіку району залучено понад 50 млн.грн. інвестиційних коштів.

    Разом з тим існує низка невирішених питань.

    Через відсутність фінансування не виконані роботи з:

    - реконструкції гуртожитку під багатоквартирний житловий будинок по вул. Космічній, 1/1 в м. Богодухів;
    - будівництва глибинної артезіанської свердловини на Північному водозаборі (м. Богодухів);
    - ремонту покрівлі управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

    Залишок невикористаної субвенції на ремонт комунальних автодоріг району в сумі 146 тис.грн. повернуто в районний бюджет.

    Для укомплектування медичних закладів сімейними лікарями не вистачає 9 фахівців.

    План власних надходжень до бюджету Пенсійного фонду України виконаний на 97,6%.

    Складним залишається фінансово-економічний стан комунальних підприємств району.

    Не вдалося стабілізувати ситуацію у тваринницькій галузі. Поголів’я великої рогатої худоби в сільгосппідприємствах району скоротилося на 23%, в тому числі корів - на 28%.

    З метою закріплення та розвитку позитивних тенденцій, вирішення проблемних питань в економіці, соціальній сфері, забезпечення фінансової стабілізації в усіх галузях господарства району визначені пріоритетні напрями роботи районної державної адміністрації з органами місцевого самоврядування району на 2013 рік, які включають 9 напрямків.

    За результатами колегії райдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району прийняті відповідні рішення.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання