Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Роботи з реконструкції 25-кілометрової ділянки дороги Київ – Харків – Довжанський виконано більш ніж на 60%

    Реконструкцію проводять у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
       
        «Тривають роботи з реконструкції ділянки автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський з км395+064 по км420+050 з боку Полтави і майже до Валок, - повідомляють у Службі автомобільних доріг у Харківській області. - Загальне виконання становить понад 60%. У тому числі з основного проїзду - 58%, роботи щодо штучних споруд готові на 82% та на 17% - влаштування комунікацій».
       
        За даними САД, наразі роботи тривають з км395 по км417. На цій ділянці виконуються роботи з асфальтування, влаштування основи за методом холодного ресайклінгу, відсипання земляного полотна та відсипання шару основи.
       
        Довідка. У 2018 році переможцем тендерної процедури на реконструкцію цієї ділянки дороги стала турецька компанія Onur Taahhut, яка підписала міжнародний контракт з Укравтодором. Угода була підписана та розрахована на чотири роки.
       
        Згідно з проєктом довжина ділянки ремонту складає 25 км. Роботи планують завершити у кінці 2021 році. За контрактом, після завершення робіт, ділянка автомобільної дороги матиме по дві смуги руху в обидва напрямки і буде відноситись до I технічної категорії. Крім цього, буде встановлено освітлення на небезпечних ділянках і вжиті додаткові заходи з безпеки руху.
       
        Фінансування виконується коштом Міжнародної фінансової організації, а не з бюджету України. Роботи напряму фінансуються Європейським банком реконструкції та розвитку. Контроль за виконанням робіт здійснюється за Європейською системою. Для виконання інженерно-технічного нагляду залучено французьку інженерну компанію «Еджіс». Вона і контролює виконання робіт турецької компанії «Onur Taahhut».
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання