Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Підсумки соціально-економічного розвитку району за І півріччя 2011 року.

    Підводячи підсумки соціально-економічного розвитку господарського комплексу району за І півріччя 2011 року слід зазначити, що в цілому галузі економіки та соціально-гуманітарної сфери працювали стабільно і прогнозовано. Більшість промислових підприємств району наростили обсяги реалізації продукції, сільгосппідприємства розпочали збирання ранніх зернових культур, підприємства житлово-комунального господарства проводять комплекс заходів по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років. В усіх освітніх закладах району завершуються поточні, а в окремих і капітальні ремонти і з 1 по 10 серпня відбудеться огляд-конкурс із їх підготовки до нового навчального року. Працюємо над виконанням пріоритетних напрямів роботи райдержадміністрації на 2011 рік.

    Разом з тим, є ряд проблем, які суттєво впливають на показники життєдіяльності району. Перш за все, це незабезпеченість бюджету району до кінця року, яка складає понад 10 млн.грн. Не вдалося ліквідувати заборгованість з оплати праці, податковий борг та недоїмку по платежах до Пенсійного фонду України тощо.

     

    Промисловість

    Промисловими підприємствами району, які входять до кола звітуючих, за І півріччя 2011 року реалізовано товарів, робіт і послуг на суму 66,9 млн.грн., що на 5% менше, ніж за відповідний період минулого року. На 7 млн.грн. знизило у поточному році обсяги реалізації ПАТ «Первухінський цукрозавод», що в цілому і вплинуло на районний показник. При цьому 7 із 10 підприємств галузі збільшили обсяги виробництва. У загальному обсязі реалізованої продукції області питома вага району складає 0,2%. Реалізовано на одну особу промислової продукції на суму 1659 грн. З означеного показника район займає 11 місце у зведеному рейтингу серед районів Харківської області.

    Рівень середньомісячної заробітної плати в галузі зріс на 22%, надходження по податку з доходів працівників - на 20%, середньооблікова чисельність працюючих - на 5%. Разом з тим, середня заробітна плата одного штатного працівника, яка за І півріччя поточного року становила 1354 грн., на 17% менша, ніж середньорайонний показник.

    Промислові підприємства району протягом І півріччя 2011 року забезпечили 19% надходжень по податку з доходів фізичних осіб та 18% - внесків до Пенсійного фонду України. Найбільшими платниками податків є: ПАТ «Первухінський цукрозавод», ЗАТ «Богодухівський м’ясокомбінат», ТОВ «Богодухівський молзавод» та 2 підприємства - ТОВ «Рибоконсервний завод «Екватор» і Богодухівський електромеханічний завод, які сплачують податки за місцем здійснення виробничої діяльності, а не за місцем їх реєстрації.

    Суттєвий внесок у загальні результати промислової діяльності забезпечили підприємства харчової промисловості та переробки сільгосппродукції, якими вироблено та реалізовано продукції на суму 64,2 млн.грн., що складає 96% від загальної реалізації галузі. Підприємства внесли певний вклад у наповнення продовольчого ринку не лише району, але й за межами області. Ними виготовлено різних видів продукції в кількості 4,3 тис.тонн. ТОВ «Богодухівський молзавод» братиме участь у всеукраїнському конкурсі «Кращий вітчизняний товар 2011 року», ЗАТ «Богодухівський м’ясокомбінат» розпочав прийом на забій свиней, ПАТ «Первухінський цукрозавод» за заявками господарств буде надавати транспортні послуги по перевезенню цукрових буряків та залучати бурякозбиральну техніку для копання корнеплодів.

    Недостатня кількість обігових коштів на підприємствах району, низький рівень рентабельності стримує вкладення інвестицій в технічне переобладнання та модернізацію виробництва. На сьогодні коефіцієнт зносу основних фондів у промисловості складає більше 65%. Найгірша ситуація на УВП УТОС де він становить 93%. Разом з тим, протягом І кварталу поточного року обсяги інвестицій в основний капітал склали близько 1 млн.грн. Значні суми капіталовкладень забезпечило ЗАТ «Богодухівський м’ясокомбінат» у реконструкцію та відновлення роботи забійного цеху та ПАТ «Первухінський цукрозавод» щодо запровадження автоматизації системи контролю за електроенергією та заміни фільтрів густого сиропу.

    Залишається на контролі питання щодо погашення заборгованості з оплати праці на УВП УТОС. Вивчається можливість щодо використання частини будівлі Богодухівської районної друкарні, яка працює в режимі неповної зайнятості.

     

    Агропромисловий комплекс

    Всі господарства району розпочали збір ранніх зернових культур. За оперативними даними урожайність на сьогодні складає 31,4 ц/га, в тому числі озимої пшениці - 31,8 ц/га, ячменю - 22,2 ц/га, що значно більше, ніж у 2010 році. За темпами збору та врожайністю ранніх зернових культур лідерами є: ТОВ «Трайгон Фармінг Харків», ТОВ СП «Родіна», СФГ «Промінь» та ФГ «Шубське».

    На полях планується задіяти 122 комбайни, а на сьогодні працює 118.

    Посіви цукрових буряків на площі 2162 га знаходяться в доброму стані і очікується краща урожайність, ніж торік. За сприятливих погодних умов урожайність соняшнику планується отримати понад 20 ц/га.

    У порівнянні з початком року в сільгосппідприємствах району поголів’я великої рогатої худоби зросло на 8% , в тому числі корів - на 1%, поголів’я свиней - на 40%. Найбільший приріст поголів’я великої рогатої худоби забезпечили: ПСП ім. Шевченка (25%), КСП «Балабанівське» (24%), СВК ім. Каразіна (14%).

    У районі зареєстровано нове господарство ТОВ «Богодухівська ферма», яке викупило сільгосптварин у ТОВ «Трайгон Фармінг Харків».

    Поголівя свиней зросло в основному за рахунок закупівлі 315 голів відгодівельного молодняку ФГ «Шубське». За рахунок власного відтворення найбільший приріст свинопоголів’я відмічається в ТОВ СП «Родіна» - на 77%, ТОВ Агрофірма «Телець» - на 56%.

    Виробництво молока за І півріччя 2011 року скоротилося на 23%, м’яса (продукція вирощування) на 27%.

    Зменшення валового виробництва продукції тваринництва відбулося за рахунок низького рівня кормозабезпеченості галузі, який становив 65% від потреби та за рахунок загального зменшення утримуваного поголів’я великої рогатої худоби проти відповідного періоду 2010 року. Відбулося зменшення продуктивності худоби, зокрема, зменшився надій молока на середньорічну корову на 361 кг (19%) і за 1 півріччя склав 1589 кг. Середньодобовий приріст молодняку великої рогатої худоби зменшився проти рівня 2010 року на 22%. У свинарській галузі відмічається ріст середньодобових приростів молодняку свиней на відгодівлі на 4%.

    Погіршилась ситуація щодо розрахунків ТОВ «Богодухівський мол.завод» із товароздатчиками району. Станом на 01.07.2011 заборгованість склала понад 830 тис.грн., при чому за червень зросла більше ніж на 100 тис.грн.

    В даний час в сільгосппідприємствах району ведеться робота по організованому проведенню літньо-табірного утримання худоби, заготівлі кормів та підготовки тваринницьких приміщень та обладнання до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років.

    Сільгосппідприємствами району за 1 півріччя поточного року закуплено 15 одиниць сільгосптехніки на суму 8,3 млн.грн.

     

    Траспорт і зв’язок

    За І півріччя 2011 року обсяги пасажироперевезень (з урахуванням обсягів фізичних осіб-підприємців) склали 142,0 тис. пасажирів. Порівняно з відповідним періодом минулого року вони зменшилися на 55,9%. При цьому кількість автобусних маршрутів у районі не змінилася, а кількість рейсів дещо зросла. Отже, головна причина зменшення показника є те, що основний перевізник - ТОВ «АВТО-Ові», зареєстрований за межами району де і звітує.

    Загальний обсяг вантажних перевезень автомобільним транспортом за січень-червень 2011 року склав 38,8 тис.тонн і порівняно з відповідним періодом минулого року зменшився на 9%. Питома вага перевезених вантажів у загальному обсязі по області становила 0,7%. Прослідковується позитивна динаміка з означеного показника, який протягом ІІ кварталу зріс з 80% до 91%.

    У І півріччі 2011 року два перевізника: ТОВ «АВТО-Ові» та ФОП Цюпка В.Г. отримали компенсаційні виплати за перевезення пільгової категорії громадян на приміських маршрутах в сумі 46,5 тис.грн., що складає 59% від запланованої річної суми.
    За рахунок розширення послуг доходи центру електрозв’язку №1 протягом І півріччя 2011 року зросли на 6% до показників 2010 року. До мережі Інтернет підключено 176 абонентів, пільговим категоріям громадян встановлено 5 стаціонарних телефонних апаратів.
    Проведена оптимізація мережі поштового зв’язку. Станом на 01.07.2011 в районі працює 24 відділення зв’язку, із них 1 - пересувне. На початок року їх було 28. Три відділення в селах: Кияни, Сухини та Червона Нива перейшли до зони обслуговування пересувного відділення центру поштового зв’язку №1 Богодухівського району та одне в с.Лозова - до обслуговування відділенням поштового зв’язку Богодухів-3.

    У зв’язку з реорганізацією центру поштового зв’язку №3 м.Богодухів у цех обслуговування споживачів №20 м.Богодухів поштамп - центр поштового зв’язку №1, з 1 липня поточного року скорочена чисельність адміністративного персоналу на 50 осіб. Це негативно вплине на надходження до місцевих бюджетів району. Від податку з доходів фізичних осіб щомісяця бюджет втрачатиме понад 5 тис.грн., а до кінця року в межах 30 тис.грн.

     

    Розрахунки за енергоресурси

    З метою погашення боргів за спожиті енергоресурси щомісяця проводилися засідання районної комісії з контролю за розрахунками за спожиті енергоносії.

    У І півріччі 2011 року споживачами району сплачено 12,8 млн.грн. за електроенергію, або 99% від суми нарахування. Протягом ІІ кварталу рівень розрахунків зріс на 1,5% і за червень поточного року склав 102%. Найбільшими боржниками за спожиту електроенергію є населення. Його заборгованість складає 91% у загальній сумі боргу.

    Значно покращилися розрахунки за спожитий природний газ. За січень-червень 2011 року рівень розрахунків склав 104%, тоді як за І квартал - 80%. Разом з тим, заборгованість бюджетних установ району зросла на 41% до початку року і становила 105,5 тис.грн. На сьогодні боржники, за виключенням Богодухівської міської ради, яка має об’єктивні причини погасили борги.

     

    Будівництво

    У межах виділеного фінансування філією «Богодухівський райавтодор» протягом І півріччя 2011 року виконано власними силами робіт на суму 1,7 млн.грн., що на 5,7% менше, ніж за відповідний період минулого року.

    Продовжується газифікація домоволодінь у районі. За звітний період підключено до природного газу 22 домоволодіння (за І півріччя 2010 року - 42 домоволодіння).

    У І півріччі 2011 року введений в експлуатацію один індивідуальний житловий будинок, тоді як за відповідний період минулого року - 9. Зниження показника пояснюється змінами в законодавстві України. Окремі постанови Кабінету Міністрів України було відмінено Законом України від 17.02.2011 №3038-УІ «Про регулювання містобудівної діяльності», а нові ще не були прийняті.

    Для забезпечення виконання програми «Власний дім» на сторінках районної газеті «Маяк» у червні поточного року надано роз’яснення щодо умов надання кредитів сільському населенню на будівництво, купівлю та газифікацію житла. До райдержадміністрації з зазначеного питання звернувся один мешканець району.

    Продовжуються роботи з реконструкції дошкільного навчального закладу в с. Крисине.
    Проблемним у районі залишається питання щодо визначення джерел фінансування робіт з виготовлення та корегування містобудівної документації, а саме генеральних планів населених пунктів, схем планування територій.

     

    Житлово-комунальне господарство

    Важливу роль в економіці району відіграють підприємства житлово-комунального господарства. Станом на 01.07.2011 року рівень розрахунків склав за послуги:

    • з водопостачання - 65%, в т.ч. населення - 94%;
    • житлово-комунального господарства - 95%, в т. ч. населення - 123%;
    • з теплопостачання - 100%, в т.ч. населення - 291%.

    Протягом І півріччя поточного року борги за спожиту питну воду зросли у 7,3 рази і склали 191,5 тис.грн. Найбільше недоплатило населення. Бюджетні установи усіх рівнів забезпечили переплату.

    Борги за послуги теплопостачання скоротилися майже на 60%. Відсутня заборгованість установ району, що фінансуються з місцевих бюджетів. Заборгованість установ, що фінансуються з державного бюджету за звітний період скоротилася на 18%.

    У поточному році покращився показник щодо сплати населення за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Заборгованість скоротилася на 16%.

    Фінансовий стан підприємств житлово-комунального господарства не дає можливості вкладати кошти на покращення матеріально - технічної бази, що приводить до значної зношеності основних фондів, використання енергомісткого обладнання, високих питомих та непродуктивних витрат при виробництві комунальних послуг. За І півріччя 2011 року три підприємства, а саме: КП «Богодухіввода», КП «Богодухівжитло» та ТОВ «Богодухівсількомунсервіс» отримали збиток у сумі 191,6 тис.грн.

    Враховуючи вищевикладене, керівникам комунальних підприємств району потрібно активізувати роботу по скороченню боргів, в першу чергу населенням.

     

    Споживчий ринок

    Розширюється торговельна мережа району. За січень-червень 2011 року відкрито 3 магазини, 1 кіоск та 1 кафе і на сьогодні потреби споживачів задовольняють 233 підприємства роздрібної торгівлі та громадського харчування, 88 кіосків. Розпочато будівництво магазинів на площі Кірова в м.Богодухові.

    Вдалося не лише стабілізувати, але й покращити показник обсягу роздрібного товарообороту. За І квартал 2011 року він склав 19,7 млн.грн., що на 51,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

    Побутовим обслуговуванням у районі займається 132 суб’єкти підприємницької діяльності, з яких: 3 юридичні та 129 фізичних осіб. Лише 18% населених пунктів району охвачені побутовим обслуговуванням і перелік послуг обмежений. Неодноразово на дану проблему акцентувалась увага керівників органів місцевого самоврядування, однак суттєвих змін не відбулося. Хоча умови у більшості сільських та селищних рад є. Це і вільні приміщення, які не використовуються, і попит населення, особливо на такі види послуг, як: перукарські, ремонт одягу та взуття тощо.

    На сьогодні цінова ситуація в районі стабільна, ціни не перевищують середньообласні, населення забезпечене продовольчими товарами в достатній кількості та широкому асортименті.

    Одним із проблемних питань у районі є обмежене коло торговельних підприємств, які завозять продукцію місцевих товаровиробників. Ще один недолік - порушення законодавства про захист прав споживачів, правил торгівлі та санітарних правил. Із 77 перевірених протягом півріччя торговельних підприємств та підприємств громадського харчування в 39 виявлені порушення. Отже, працювати є над чим.

     

    Мале підпнриємництво

    Підприємництво сьогодні є повноправним партнером в усіх сферах життєдіяльності. Станом на 01.07.2011 в районі зареєстровано 98 підприємств малого бізнесу, на яких працює понад 850 громадян. Крім того, в державному реєстрі обліковується 1358 фізичних осіб-підприємців, які мають 642 найманих працівника. Підприємництво району забезпечує в середньому 11-13% від загальних надходжень до місцевих бюджетів району.

    У період запровадження змін до пенсійного законодавства щодо сплати внесків до Пенсійного фонду України та нового Податкового кодексу України спостерігалося значне скорочення кількості фізичних осіб-підприємців. За І півріччя 2011 року з податкового обліку було знято 122 платники, тоді як за відповідний період минулого року - 48. На сьогодні ситуація стабілізується. У червні поточного року кількість зареєстрованих підприємців перевищила на 2 особи кількість скасованих.

    За І півріччя поточного року 12 осіб відкрили власну справу за рахунок надання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності в сумі 89,2 тис.грн.

     

    Бюджет

    Станом на 01.07.2011 бюджет Богодухівського району по доходах виконаний на 102,4% до затверджених показників. При плані доходів 53,4 млн.грн., фактично надійшло 54,7 млн.грн. При цьому загальний фонд виконаний на 101,2%, спеціальний фонд - 140%, бюджет розвитку - 105,7%.

    Рівень виконання власних і закріплених доходів місцевих бюджетів зріс. За І півріччя 2011 року він склав 108,8%, тоді як за І квартал - 101,2%.

    Райбюджет, при фактичному надходженні 5,4 млн.грн. перевиконаний на 3,1%.

    Із 24 бюджетів району не забезпечено виконання власних та закріплених доходів по двох місцевих бюджетах (Забродівська с/р - 98% та Губарівська - 90%).

    Податковий борг до місцевих бюджетів за звітний період збільшився на 80,5 тис.грн. і склав 298,3 тис.грн.Разом з тим, вжиті заходи дозволили у червні 2011 року зменшити суму податкового боргу до місцевих бюджетів на 45 тис.грн. Погашена недоїмка по податку з доходів фізичних осіб у сумі 30 тис.грн СТОВ «Вперед» та скорочується сума заборгованості по КП «Богодухіввода» (за червень зменшена на 12,3 тис.грн.).

    Основним проблемним питанням в районі на сьогодні залишається виконання вимог статті 77 Бюджетного кодексу України щодо забезпечення в повному обсязі потреби в асигнуваннях на оплату праці працівників бюджетних установ за обов’язковими виплатами та на проведення розрахунків за енергоносії.

    Дефіцит коштів, який існує у зв’язку з розгалуженістю бюджетних установ в районі, при затвердженні місцевих бюджетів і на сьогодні складає 10,2 млн.грн.

     

    Заробітна плата

    Рівень заробітної плати за І квартал 2011 року по району склав 1624 грн., підвищився порівняно з відповідним періодом минулого року на 32,7% та перевищив розмір встановленого прожиткового мінімуму для працездатної особи на 69,2%.

    Станом на 01.07.2011 заборгованість із виплати заробітної плати зменшилась порівняно з початком року на 3,8 тис.грн. та склала 201,8 тис.грн.

    Борг мають:

    • Богодухівське УВП УТОС - 43,0 тис.грн.;
    • КП «Богодухіввода» - 52,5 тис.грн.;
    • ТОВ «Богодухівсількомсервіс» - 60,6 тис.грн.;
    • ТОВ «Богодухівський комбікормовий завод» - 45,7 тис.грн.

    Для покращення ситуації у 2011 році проведено 12 засідань комісії для розгляду стану справ щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та підвищення рівня оплати праці і 6 засідань тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Заслуховувались звіти 25 керівників підприємств-боржників та підприємств, де спостерігається низький рівень оплати праці.

     

    Ринок праці

    За рахунок усіх джерел фінансування за І півріччя 2011 у районі створено 292 нових робочих місць, або 50,3% від річного завдання (580 робочих місць). Кількість новостворених робочих місць перевищує обсяги ліквідованих на 6,9% (ліквідовано за 6 місяців 2011 року 273 робочих місць).

    У поточному році робочою комісією з подолання тіньової зайнятості та легалізації робочих місць перевірено 15 суб`єктів господарювання, за результатами перевірок виявлено 2 випадки неформальних трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

    Протягом І півріччя 2011 року послугами служби зайнятості скористалось 1466 осіб, з яких працевлаштовано 742 (при річному завданні - 980). Рівень працевлаштування склав 50,6%.

    Пройшли професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації 287 осіб (річне завдання - 253 чоловік), залучено до оплачуваних громадських робіт 304 громадян (річне завдання 400). Таким чином, активними формами зайнятості було охоплено 40,3% тих, хто перебував на обліку.

     

    Соціальний захист

    Кількість сімей, які користувалися житловою субсидією з початку року склала 1681, або 9,9% від загальної кількості сімей в районі. Сума нарахованих субсидій на житлово-комунальні послуги становить 1,3 млн.грн., з яких профінансовано 1,2 млн.грн. Заборгованість станом на 01.07.2011 склала 249,3 тис. грн.

    Призначено різного виду державних соціальних допомог на загальну суму 11,1 млн.грн.
    Станом на 01.07.2011 року на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги перебувало 11659 осіб, з них ветеранів війни - 2509 осіб.
    Профінансовано пільги на надання житлово-комунальних послуг, тверде паливо та скраплений газ, послуги зв’язку та інші на загальну суму 2064,6 тис.грн.

    В районі налагоджено електронний обмін з організаціями-постачальниками комунальних послуг.

     

    Пенсії

    Вдалося покращити виконання плану власних надходжень до бюджету Пенсійного фонду. За звітний період виконання склало 102,1%, тоді як за 2010 рік - 97,4%.
    Загальний обсяг видатків на виплату пенсій та грошової допомоги за січень-червень 2011 року склав 75,8 млн.грн., що майже на 6 млн.грн. більше, порівняно з відповідним періодом минулого року. Середньомісячна потреба в коштах на пенсійні виплати зросла на 8,6%.

    Особливої актуальності набуває питання по скороченню недоїмки до Пенсійного фонду України. Протягом І півріччя поточного року вона зросла майже на 50% і станом на 01.07.2011 склала 319,5 тис.грн. Найбільшу заборгованість має КП «Богодухіввода» - 86,7 тис.грн.

     

    Освіта

    Вживалися заходи щодо покращення матеріально-технічної бази загальноосвітніх шкіл району. За рахунок коштів районного бюджету придбано автобус великої місткості для підвезення учнів і педагогічних працівників до Гутянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Облаштоване автономне водопостачання в Мерлянській ЗОШ І-ІІ ступенів за рахунок позабюджетних коштів (4,2 тис.грн.). Завершуються роботи по облаштуванню внутрішніми туалетами Хрущовомикитівської ЗОШ І-ІІ ступенів за рахунок батьківських і спонсорських коштів (понад 7 тис.грн.) та Шарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів за рахунок субвенції з обласного бюджету районному. У Богодухівській гімназії №1 за рахунок батьківських коштів замінено 14 аварійних вікон на сучасні енергозберігаючі, система водогону обладнана новим лічильником холодної води та встановлений водонагрівач у їдальні.

    У районі функціонує 11 малочисельних шкіл, утримання яких негативно впливає на фінансування освітньої галузі в цілому. Собівартість утримання одного учня становить 10116,20 грн. при доведеному нормативі бюджетної забезпеченості - 6043,70 грн.
    Бюджет відділу освіти затверджено у сумі 28 млн.грн, що становить 78% від мінімальної потреби. Дефіцит бюджету складає 7,7 млн.грн. Вирішення проблеми можливе шляхом оптимізації мережі закладів освіти, а для цього потрібно вирішити низку питань і, перш за все, придбання автобусів для забезпечення надійного підвезення учнів у сільській місцевості до закладів освіти.

     

    Сім’я та молодь, фізкультура і спорт

    Проводиться робота щодо забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей. У 21 навчальному закладі району працювали пришкільні табори, де відпочило 1306 дітей. Працює стаціонарний оздоровчий табір «Ластівка» обласного навчально-виховного комплексу для дітей з вадами розумового розвитку-сиріт та позбавлених батьківського піклування, де за червень відпочило 54 дитини.

    Протягом І півріччя поточного року охоплено відпочинком та оздоровленням 2247 дітей, або 53% від загальної кількості дітей шкільного віку.

    На первинному обліку перебуває 98 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 88% - охоплені сімейними формами виховання.

    У районі створені та функціонують два дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 10 дітей-вихованців та десять прийомних сімей, в яких виховується 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Проводиться робота щодо створення у другому півріччі поточного року прийомної сім’ї та влаштування до неї 2 малолітніх дітей.

    Цього року вперше на території району був проведений Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх - спільна турбота» в ході якого були виконані роботи щодо облаштування спортивних майданчиків та футбольних полів стадіонів.

    Вперше також в нашому районі був проведений I етап Всеукраїнської Спартакіади державних службовців, участь в якій взяли більше 40 працівників державних установ району.

    Проведено традиційні всеукраїнські змагання зі стрибків у висоту «Богодухівський стрибунець».

    Через відсутність фінансування районна футбольна команда «Олімп» не має змоги брати участь у першості Харківської області з футболу.

     

    Медична галузь

    Цільовими профоглядами за І півріччя 2011 року охоплено населення на виявлення: артеріальної гіпертонії 51,8%, цукрового діабету 50,8%. Проведено флюорографічного обстеження - 47,2%, онкопрофоглядів жінок - 50,2%, при цьому забезпечується 100% рівень цитологічних обстежень.

    Охоплено профоглядами дітей - 99,9%, ветеранів ВВВ - 99,4%, здійснено -100% охоплення вагітних 2-х разовим УЗ-обстеженням, обстежено на ВІЛ-інфекцію 304 вагітних, виявлена 1 ВІЛ-інфікована вагітна.

    За І півріччя поточного року показник захворюваності в районі зріс на 0,7%. Відмічається ріст на 9,7% захворюваності на туберкульоз, на 12,7% - на онкопатологію. Показник первинного виходу на інвалідність дорослого населення зріс на 19,7%.

    Залучено позабюджетних коштів на суму 743,1 тис.грн., тоді як за відповідний період минулого року - 679,1 тис.грн.

    Погіршилася ситуація щодо рівня укомплектованості медичних закладів лікарями. Він складає на 79,6% від потреби. Недостає 15 лікарів, у тому числі 9 - сімейних.

     

    Культура

    За звітний період творчим колективом КЗ «Районний будинок культури» було проведено 89 масових заходів: урочистості до державних свят, відзначення народних свят, концертні та молодіжно-розважальні програми тощо.

    Протягом І півріччя 2011 року до фонду Богодухівської центральної бібліотечної системи надійшов 241 примірник документів на загальну суму 7,6 тис.грн. із різних джерел комплектування. Від платних послуг за звітний період одержано 5,3 тис.грн., що на 2,3 тис.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

     

    Завдання до кінця 2011 року

    Головне завдання на поточний рік забезпечити виконання показників Програми економічного і соціального розвитку Богодухівського району на 2011 рік, затверджених рішенням районної ради від 24.02.2011 (V сесія VІ скликання). Для цього в межах повноважень:

    • сприяти покращенню розвитку сфери матеріального виробництва;
    • вжити всіх заходів по наповненню доходної частини бюджету;
    • підвищити ефективність використання земельного фонду району, дотримання оптимального співвідношення культур у сівозмінах;
    • сприяти підвищенню рівня середньої заробітної плати в усіх галузях економіки району;
    • вжити заходів щодо зменшення заборгованості з оплати праці, ліквідації податкового боргу, скороченню недоїмки по платежах до Пенсійного фонду України тощо.

     

    Кириченко О.І.
    Телешенко І.П.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання