Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині пройшла обласна серпнева педагогічна конференція

    У заході, який відбувся 26 серпня, взяв участь заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха.
       
        Він привітав присутніх від т. в. о. голови Харківської ОДА Олександра Скакуна і побажав успішної роботи.
       
        «Цього року педагогічна конференція збігається з величезним святом: 30-ю річницею незалежності нашої держави. Сьогодні ви – ті люди, які будують майбутнє. І, без перебільшення, від якості нашої з вами роботи буде залежати, яким воно буде», - звернувся до педагогів Роман Семенуха.
       
        Він зазначив, що попри карантинні обмеження Харківська область змогла увійти до лідерів за складанням ЗНО і за кількістю 200-бальників: 47 учнів.
       
        Так, 200-бальник Денис Зінов’єв поділився, що вже вступив до ХНУ імені В. Н. Каразіна на спеціальність «Прикладна математика». У цій сфері вже працюють його батьки і він вважає її дуже перспективною.
       
        «Я склав ЗНО з англійської мови на 200 балів. З інших предметів також були високі бали: математика – 196, фізика – 193, українська мова і література – 187. Секрет успіху на ЗНО полягає у наполегливості», – розповів Денис Зінов’єв.
       
        Під час своєї доповіді директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Анжеліка Крутова зауважила, що на Всеукраїнському серпневому форумі «Освіта України 30. Без бар’єрів: вектори якості та успіху» Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет окреслив основні завдання, які будуть пріоритетними для освіти України до 2030 року. За її інформацією, Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації вже сьогодні напрацьовує власну стратегічну тактичну карту.
       
        «Дуже приємно, що саме на Харківщині в червні під час стратегічної сесії Міністр освіти і науки вперше презентував модель Національного освітнього технопарку, яка передбачає реальне партнерство педагогів, науковців, батьків, громадськості, владних структур, самоврядування. Провідним компонентом технопарку визначили здоров’я нації, а саме - створення безпечного освітнього середовища», - сказала Анжеліка Крутова.
       
        Зокрема, вона наголосила, що особливу увагу нині приділяють питанню безбар’єрності освіти, підвищенню якості харчування, покращенню матеріально-технічної бази харчоблоків. Так, минулого року понад 40 % закладів загальної середньої освіти області оновили технологічне обладнання харчоблоків.
       
        «Продовжуємо впроваджувати концепцію НУШ. З 1 вересня за новим державним стандартом розпочнуть навчання учні 4 класів, для яких зараз активно відбувається завезення підручників. Також наш регіон долучився до інноваційного проєкту щодо впровадження у 5-х пілотних класах нового державного стандарту базової середньої освіти», - розповіла про підготовку до навчального року директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОДА.
       
        Серед досягнень позашкільної освіти Анжеліка Крутова підкреслила, що цього року наша команда стала абсолютним переможцем на ХІІІ Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців.
       
        Окрім цього, обговорили зміни в професійно-технічній освіті, де зараз відбувається модернізація мережі закладів з урахуванням перспектив розвитку ринку праці. Так, в області створено 16 навчально-практичних центрів. Наприклад, цього року два проєкти стали переможцями в конкурсі, і невдовзі також буде відкрито навчальні практичні центри за спеціальностями «Кухар» та «Токар».
       
        Зокрема, на Харківщині продовжується робота над проєктом «Дуальна форма навчання – успішна кар'єра в майбутньому», в якому беруть участь 11 закладів професійно-технічної освіти. У проєкті підтримується 21 професія.
       
        Також під час заходу найкращим педагогам Харківщини вручили нагороди від Міністерства освіти і науки України, листи-подяки від Харківської ОДА, а 200-бальникам передали подарунки.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання