Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    2 вересня - День завершення Другої світової війни

    Шановні жителі громад Богодухівського району! Дорогі ветерани!

     

    Сімдесят шість років відокремлює нас від закінчення Другої світової війни, яка пройшла чорним смерчем майже по всіх континентах планети, несучи за собою смерть та горе.

    Офіційна і загальновизнана дата завершення Другої світової війни – 2-е вересня 1945-го року. У цей день о 9-й годині 2 хвилини (за токійським часом) був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника фашистської Німеччини – Японії.

    Друга світова війна – глобальний військовий конфлікт в історії Землі та причина найбільших трагедій ХХ століття. У війні взяли участь 80% людства, бойові дії велися 2/3 існуючих на той момент держав. Війна розпочалася 1 вересня 1939 р. із вторгнення військ нацистської Німеччини до Польщі, а завершилася 2 вересня 1945 р. із беззастережною капітуляцією Японії. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства (зокрема Голокост), а також вперше і востаннє використана в бою атомна зброя.

    До армій ворогуючих сторін було залучено понад 110 млн солдат, загальні втрати військових та цивільного населення складають понад 50 млн осіб. За результатами війни було створено ООН (Україна – один із засновників) та сформовано сучасну систему міжнародних відносин.

    Шановні земляки! З Днем закінчення Другої світової війни!

    Сьогодні військова агресія на Сході країни знову затьмарила наше небо, майже щодня забираючи життя найкращих українських воїнів. Тож битва нашого народу за перемогу триває.

    Бажаю захисникам Вітчизни та всім жителям Богодухівщини міцного здоров’я на довгі літа, щастя, злагоди та мирного неба над головою. У ці непрості для нашої країни часи ми маємо згуртуватися навколо головної мети – жити в єдиній, соборній, мирній Україні!

    Низько вклоняюся ветеранам, захисникам Вітчизни, дякуємо за патріотизм і мужність заради незалежності та територіальної цілісності України, свободи її народу.

    Зі святом!

     

    Заступник голови районної

    державної адміністрації                                                                                                       Юрій КУЗУБ


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання