Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині зафіксовано випадок африканської чуми свиней: вводяться карантинні обмеження

    Заходи, які будуть реалізовані в регіоні для локалізації спалаху, обговорили на нараді в ХОДА – за участі керівників правоохоронних органів.
       
        Спалах хвороби зафіксовано 1 вересня в НПП «Слобожанський» Богодухівського району. Там було знайдено 9 померлих тварин.
       
        Як зазначив головний державний ветеринарний інспектор Дмитро Волошко, відібрані проби від тварин було надіслано до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області.
       
        «2 вересня ми отримали експертизу про підтвердження діагнозу африканської чуми свиней. Тому було винесено розпорядження про встановлення тимчасових карантинних обмежень з АЧС», - повідомив Дмитро Волошко.
       
        Керівник Харківської ОДА Олександр Скакун під час наради наголосив, що необхідно проводити всі заходи згідно з інструкцією з боротьби з АЧС.
       
        «Цю ситуацію потрібно терміново взяти під контроль та унеможливити розповсюдження хвороби.Адже мова йде про національний природний парк "Слобожанський"», - сказав т.в.о. голови Харківської ОДА.
       
        Зокрема, було встановлено тимчасові карантинні обмеження з африканської чуми свиней у епізоотичному вогнищі терміном на 72 години. Визначили межі тимчасової зони захисту радіусом 3 км від епізоотичного вогнища, до якої входять територія НПП «Слобожанський», частина населених пунктів с. Оленівське, с. Мурафа, с. Лісне Краснокутської селищної ради. Також визначили межі тимчасової зони спостереження – радіусом 10 км – від зовнішніх меж зони захисту.
       
        Окрім цього, буде проведено облік всього свинопоголів’я в господарствах усіх форм власності в зоні захисту та спостереження. До того ж вирішили тимчасово заборонити переміщення живих свиней з карантинних зон. Нині поліція з’ясовує, за яких обставин свині інфікувалися африканською чумою.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання