Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В ОДА обговорили готовність Харківського, Чугуївського та Богодухівського районів до осінньо-зимового періоду

    21 вересня відбулося чергове засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2021/2022.
       
        Обговорення відбулося під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Михайла Харнама.
       
        «Сьогодні розглянемо проблемні питання, які потребують негайного розв’язання. Хотілось би ще раз звернутися до органів місцевого самоврядування і нагадати про те, що у нас є завдання від Президента України щодо тарифного контролю для населення. У будь-якому разі ми найближчим днями чекаємо на механізм з приводу компенсації тарифів. Звичайно, це відбуватиметься за рахунок держави, тому ми не можемо допустити виникнення соціальної напруги в регіоні», - зазначив Михайло Харнам.
       
        На засіданні також були представники профільних департаментів ХОДА, члени обласного штабу, представники Харківської, Чугуївської, Богодухівської РДА, Харківської міської ради, територіальних громад.
       
        Директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОДА Сергій Магдисюк доповів, що нині житловой фонд області підготовлено на 94%. Зокрема, стан підготовки водопровідно-каналізаційного господарства області – 95%. У 14 громадах підготовка об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства вже завершена.
       
        «Середньообласний показник ремонту або заміни водопровідних мереж становить 96%. Хочу відзначити Золочівську, Вовчанську, Люботинську та Харківську територіальні громади, які перевиконали цей показних. Треба підтягнути підготовку водопровідних мереж Солоницівській, Малинівській, Печенізькій, Мереф’янській, Липецькій та Південноміській громадам», - наголосив Сергій Магдисюк.
       
        Також він розповів про стан підготовки каналізаційних мереж: по області показник виконання складає 93%. До того ж Харківська територіальна громада перевиконала цей показник.
       
        Окремо звернули увагу на підготовку об’єктів теплового господарства (підготовлено на 92%). Так, у 13 громадах підготовка об’єктів теплового господарства вже завершена. Котельні технічно підготовлено на 92%.
       
        «Що стосується підготовки теплових мереж, по області показник виконання становить 91%. Середньообласний показник заміни теплових мереж - 90,3%. Хочу відзначити Вовчанську міську громаду, яка на 100% виконала план по цьому показнику», - сказав Сергій Магдисюк.
       
        На засіданні обговорили й утримання вулиць, доріг, тротуарів, прибудинкових територій у населених пунктах. За даними директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА, загалом по області підготовку комунальної снігоприбиральної техніки забезпечено на 91,2% до планових завдань.
       
        «На 100% підготовлено комунальну снігоприбиральну техніку Вовчанською, Валківською, Золочівською територіальними громадами, Чугуївською – на 78%, Зміївською – на 75%», - додав Сергій Магдсиюк.
       
        Окрім цього, Сергій Магдисюк нагадав, що відновлюється робота Територіальної комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах. Так, нова Методика розрахунку різниці в тарифах затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 15.09.2021 № 977.
       
        «До початку опалювального періоду залишилось дуже мало часу, тому на сьогодні необхідна акумуляція зусиль та активізація роботи з завершення технічної підготовки об’єктів та перевірки їх територіальними органами. Акцентую увагу керівників органів місцевого самоврядування про особисту відповідальність за проведення цієї роботи», - наголосив Сергій Магдисюк.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання