Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Харківщина – у трійці лідерів за охопленням вакцинацією освітян

    Про це йшлося на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 21 вересня.
       
        Від Харківської області в засіданні взяли участь заступники голови ХОДА Михайло Черняк і Михайло Харнам, керівники департаментів облдержадміністрації, представники громад та інші.
       
        Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що Харківська область на сьогодні посідає друге місце по країні за рівнем вакцинації освітян від COVID-19.
       
        «Найвищі показники вакцинації серед освітян – у Луганської області - 77%, Харківської - 69% і Сумської - 68%. Усі інші області мають показник охоплення вакцинацією на рівні від 22 до 54%», - зазначив Віктор Ляшко.
       
        Також, за його словами, Харківщина – в трійці лідерів за кількістю шкіл, де мають вакцинацію понад 80% співробітників.
       
        Загалом, як повідомив міністр охорони здоров’я, по Україні на сьогодні 34% закладів освіти мають показник охоплення хоча б однією дозою на рівні 80%. Крім цього, 29% усіх закладів мають показник охоплення від 51% до 79% - вони за два дні можуть дійти 80% і не призупиняти свою діяльність при жовтому рівні епідемічної небезпеки, який вводиться по всій країні з 23 вересня.
       
        «У четвер навчальні заклади, які не провакциновані на 80% хоча б першою дозою, мають бути закриті. Важливий момент – закриті, не переведені в онлайн, не переведені в дистанційну форму, а закриваються – так прописано в постанові – до тих пір, поки колектив не провакцинується», - зауважив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
       
        За підсумками засідання Державної КТЕБ і НС Михайло Черняк акцентував увагу представників Харківської області на тому, що попри гарні показники з вакцинації в регіоні, цю роботу потрібно ще більше активізувати на випадок, якщо буде введено червону зону епідемічної небезпеки.
       
        «У найкоротші терміни треба завершити вакцинацію освітян, щоб заклади працювали. Більше того, якщо ми говоримо про перспективи «червоної» зони, то там має бути вакциновано 100% освітян», - зазначив заступник голови Харківської ОДА.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання