Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Держава виконує взяті на себе обов'язки щодо відшкодування тарифів» - Магдисюк

    За даними директора Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу ХОДА Сергія Магдисюка, є всі передумови, щоб опалювальний сезон для населення пройшов за тарифоутворенням минулого року.
       
        Він відзначив, що відновилась робота Територіальної комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах. Так, нова Методика розрахунку різниці в тарифах затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 15.09.2021 № 977.
       
        «Сьогодні буде перше засідання регіональної комісії з приводу тарифів. Уже надходять протоколи від підприємств теплокомуненерго і водоканалізаційного постачання. Сьогодні розглянемо перші протоколи. Це говорить про те, що держава виконує свої обов’язки, які вона на себе взяла щодо відшкодування цих тарифів. Ця різниця тарифів буде розходитися з 2016 по 2021 роки, тобто за 5 років», - наголосив Сергій Магдисюк.
       
        Також Сергій Магдисюк зазначив, що всі протоколи будуть спрямовані до Мінрегіону, на висновку яких здійснять запит до Мінфіну. Після цього вже виділять кошти, і в жовтні розпочнеться робота з різниці тарифів, що дозволить оздоровити ситуацію на підприємствах житлово-комунального господарства.
       
        Окрім цього, директор Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу ХОДА повідомив, що проведена робота з керівниками територіальних громад з приводу тарифоутворення.
       
        «Ми дійшли принципової домовленості з усіма місцевими ТГ щодо непідвищення тарифів на опалення для населення. На рівні Кабінету міністрів і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробляється механізм, який дозволить у майбутньому компенсувати ту різницю, що утвориться протягом опалювального сезону між ціною на газ, яка була закладена в тарифі, і ціною на газ, яка була доведена до підприємств: 7 грн 42 копійки для населення за кубометр газу», - додав Сергій Магдисюк.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання