Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З весни кількість ліжок із потоковим киснем на Харківщині збільшилась з 1100 до 2800

    Такі дані навів заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час засідання позачергової сесії Харківської міської ради.
       
        Заступник голови Харківської ОДА повідомив, що після весняної хвилі COVID-19 керівництво області та міста не витрачало час дарма.
       
        «Якщо ми в квітні, коли був пік весняної хвилі, мали фактично з 5000 ліжок госпітальної бази 1100 - з потоковим киснем. То станом на сьогодні ми вже маємо з 4874 ліжок госпітальної бази понад 2800 з потоковим киснем. І роботи тривають – як по міських лікарнях, так і по обласних», - повідомив Михайло Черняк.
       
        Він підкреслив, що, якщо порівнювати весняну та осінню хвилі захворюваності на COVID-19, то міські лікарні Харкова зараз удвічі збільшили кількість ліжок для хворих на коронавірус.
       
        Також, за інформацією заступника голови ХОДА, суттєво збільшилась кількість тестувань на COVID-19.
       
        «Завдяки в тому числі місту Харкову ми збільшили кількість тестувань, що дало нам можливість виявляти на ранніх етапах більше людей, які хворіють. Це дає нам можливість на первинному рівні надавати своєчасну допомогу, а не доводити людей до критичного стану, в якому вони потрапляють у госпітальну базу», - сказав Черняк.
       
        Він підкреслив, що збільшення кількості тестувань, звісно, призвело й до зростання добової статистики виявлення тих, хто захворів. При цьому, маючи «антирекорд» по захворілих в осінню хвилю, Харківська область насправді не має зараз тих пікових показників захворюваності, які були навесні 2021-го.
       
        «Якщо в нас було на весняному піку 412 госпіталізацій на день, сьогодні їх 334. Піковий показник на цю хвилю ми мали 409. По померлих у нас у попередню хвилю був показник дуже важливий і болючий: на піку ми мали 36 летальних випадків на добу, сьогодні - 21. Що стосується завантаження ліжок, то в нас було максимальне завантаження 3356 навесні, зараз – 3157 на сьогодні. По ліжках інтенсивної терапії – їх було 312, сьогодні 307. Завантаження було 258 (пікові показники), 209 - на сьогодні. На ШВЛах було 177 людей, 134 на цю хвилю».
       
        Заступник голови ХОДА відзначив: «Сьогодні ця хвиля не є такою потужною, як у попередній період. Але вже близько до піку».
       
        Михайло Черняк наголосив, що в регіоні постійно відбувається використання статистики захворюваності на COVID-19 у політичних цілях з метою дестабілізації ситуації.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання