Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Пом’якшення карантинних обмежень під час «червоної» зони буде можливе лише для вакцинованих громадян

    Про це 19 жовтня під час брифінгу заявив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.
       
        «Ми розуміємо, що сьогодні Харківська область балансує на межі «червоної» зони. Нагадаю, що пом’якшення будуть лише для тих людей, які повною мірою пройшли вакцинальну кампанію та мають відповідний сертифікат, - зазначив Михайло Черняк. - Під час можливої «червоної» зони матимуть змогу працювати колективи, працівники яких вакциновані. Це стосується закладів громадського харчування, спортивних центрів та проведення масових заходів».
       
        Заступник голови ХОДА звернувся до мешканців області із закликом не зволікати та вакцінуватися. Так, на сьогодні в регіоні щеплення отримали 20% осіб дорослого населення, 26% щеплені щонайменше однією дозою вакцини. Також на Харківщині загальне охоплення вакцинацією працівників освітньої сфери складає 90%, медичних працівників - 73%.
       
        «Загалом на території області зроблено більше 1 млн щеплень, щонайменше одну вакцину отримали 587 750 осіб. У нас є декілька територіальних громад які вже перетнули межу в 50% вакцинації населення, у Липецькій громаді вакциновано фактично 100% населення, яке підлягає вакцинації», - сказав Михайло Черняк.
       
        Наразі в області працює 34 центра масової вакцинації, 176 пунктів щеплення. Михайло Черняк наголосив, що продовжують роботу мобільні бригади, які виїжджають в організовані групи та колективи.
       
        «Сьогодні всі вакцини, які використовуються в країні, є в наявності. Ефективність вакцинації доведено. Серед тих, кого було госпіталізовано в «ковідні» лікарні, лише 130 вакцинованих осіб», - навів приклад заступник голови ХОДА.
       
        Також, за даними Михайла Черняка, Харківщина знаходиться серед лідерів у країні щодо проведення вакцинальної кампанії – щодня тут проводиться 10-12 тисяч щеплень.
       
       
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання