Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині збільшується кількість місць, де можна отримати щеплення

    Цього тижня в Харкові відновив роботу пересувний пункт вакцинації.
       
        Він працюватиме з 3 по 7 листопада біля виходу зі станції метро Університет, після чого переїде до іншого місця.
       
        Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк під час брифінгу 4 листопада.
       
        «На території області вакцинальна кампанія триває досить потужно. Запобіжні заходи, які впроваджуються в області, підтверджують, що найдієвіший захист від коронавірусної хвороби – це вакцинація. Тому ми збільшуємо кількість місць, де можна отримати щеплення», - сказав Михайло Черняк.
       
        Також він додав, що на Харківщині діє 34 центри масової вакцинації, які сьогодні дають можливість щепитися однією з трьох запропонованих державою вакцин: CoronaVac, Comirnaty/Pfizer, Astrazeneca.
       
        «На території Харківської області всі вакцини є в достатній кількості. Загалом на Харківщині станом на 4 листопада вже зроблено 1 295 662 щеплення. Повну вакцинальну кампанію пройшли 539 592 особи, одну дозу отримали 756 070 осіб», - навів дані Михайло Черняк.
       
        Окрім цього, заступник голови ХОДА наголосив, що триває робота з вакцинації освітян, медичних працівників і співробітників органів виконавчої влади, територіальних представників органів центральної виконавчої влади. Також в області проводиться щеплення дітей.
       
        «За весь час вакцинальної кампанії на території області щепили від коронавірусу приблизно 1800 дітей віком від 12 до 17 років, - зауважив Михайло Черняк. - Загалом рекомендуємо, якщо є потреба і бажання щепити своїх дітей, звертайтеся до своїх сімейних чи дитячих лікарів. Важливо проконсультуватися перед вакцинацією і потрібно, щоб дитина мала всі показники зі щеплень рутинної вакцинації».
       
        Зокрема, він наголосив, що в будь-якому випадку дітям, як і дорослим, треба дотримуватися інтервалу між першою і другою дозами під наглядом лікарів і за спостереженням батьків або опікунів.
       
        Нагадаємо, що сьогодні в області 24 лікарні задіяні для роботи з COVID-19.
       
        «Усі працюють у підсиленому режимі. На сьогодні використовується 5074 ліжка на території госпітальної бази Харківської області і міста Харків. Із 2900 ліжок, які забезпечені централізованою подачею кисню, зайнято 1738 ліжок», - зазначив Михайло Черняк.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання