Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У двох громадах Харківщини рівень вакцинації населення від СOVID-19 сягнув 99%

    Ще в одній вакциновано 94% з тих, хто має декларації з сімейними лікарями та підлягає щепленню за віком.

    Такі дані під час наради керівництва області з головами територіальних громад навів директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов.

    «Лідери, в яких вакцинація декларантів понад 90%, - це, наприклад, Липецька сільська територіальна громада. Там відсоток вакцинованих - 99,98%. Я маю на увазі декларантів сімейних лікарів. 94% - це Пісочинська селищна територіальна громада й 99% - це Циркунівська селищна територіальна громада», - повідомив Максим Хаустов.

    Він також відзначив, що найменш активно вакцинація наразі відбувається в Лозівській та Олексіївській тергромадах. Директор департаменту рекомендував керівництву громад переймати досвід у своїх успішних колег.

    «Прошу голів громад приділити особливу увагу цьому питанню. Співпрацювати з лікарями по залученню населення до вакцинації. Тільки вакцинація може стримувати захворюваність та розповсюдження хвороби», - наголосив Хаустов.

    Під час наради він також акцентував увагу керівництва громад на необхідності здійснювати фінансову підтримку медичних закладів, які перейшли до комунальної власності громад в результаті реформи децентралізації.

    Нагадаємо, нарада з головами територіальних громад Харківської області відбулась у ХОДА 17 листопада під головуванням керівника ХОДА Олександра Скакуна та голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко. Під час заходу також розглянули питання про стан цивільного захисту в територіальних громадах, створення та функціонування в них підрозділів місцевої пожежної охорони, пілотного проєкту профілактики залежностей у дітей шкільного віку. А також - ефективності використання державного майна в Харківській області, створення в регіоні безбар’єрного простору та співфінансування центральних районних лікарень із бюджетів територіальних громад.


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання