Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

    Щорічно захід проводиться з 25 листопада до 10 грудня включно.
       
        Мета цієї акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
       
        Як зазначила директорка «Центру надання допомоги постраждалим від насильства» Ірина Краснолобова, статистика звернень до їхнього центру не відрізняється від всеукраїнської та закордонної: 90 %постраждалих від насильства – це жінки, а приблизно 10% – чоловіки.
       
        «Але це є такою верхівкою, тому що більшість чоловіків, які страждають від насильницьких дій, це замовчують. Взагалі тема насильства в суспільстві є табуйованою. Так, протягом року до нас звертається приблизно 2000 громадян», - розповіла Ірина Краснолобова.
       
        Також вона повідомила, що центр має 3 відділення: притулок, денний центр соціально-психологічної реабілітації та допомоги та відділення кризового реагування.
       
        «Відділення кризового реагування – це місце, куди можуть потрапити дівчата навіть вночі, навіть без документів та без медичних довідок», – сказала директорка «Центру надання допомоги постраждалим від насильства».
       
        Цього року в межах субвенції Міністерства соціальної політики України в Харкові при відділенні притулку створять мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги.
       
        «Окрім цього, в межах субвенції надано кошти на придбання автомобіля. Це взагалі є стратегічним кроком у системі спеціалізованих служб для постраждалих від насильства», - наголосила Ірина Краснолобова.
       
        Психолог центру Олена Кузнецова розповіла, як саме допомагають постраждалим від насильства відновити свій психологічний стан.
       
        «Ми проводимо індивідуальні групи, групи соціальної підтримки, а також соціальну майстерню, арт-терапію, – прокоментувала Олена Кузнецова. – Як правило, до нас потрапляють жінки, коли насилля над ними проходило вже не раз. Тому важливо, щоб люди розуміли, що вони не самі й що є, до кого звернутися. Для таких випадків у нас розроблено план безпеки, де написано, як діяти в тих чи інших ситуаціях».
       
        Соціальна працівниця Олена Гладких проводить заняття соціальної майстерні та допомагає жінкам опанувати нові навички.
       
        «Сенс занять соціальної майстерні полягає в тому, щоб відбулося психологічне розвантаження. Так звані групи взаємодопомоги, де дівчата допомагають один одному, вчаться щось робити своїми руками. Зараз, наприклад, ми робимо скриньки з підручних матеріалів, які практично кожен може знайти вдома», - розповіла про заняття Олена Гладких.
       
        Директорка «Центру надання допомоги постраждалим від насильства» Ірина Краснолобова додала, що серед їхніх клієнтів є справжні історії успіху, які надихають інших не опускати руки.
       
        «У нас є така історія успіху: коли дівчина, яка відвідувала наші арт-терапевтичні заняття і починала з виготовлення ляльок-мотанок, вже сьогодні з бісеру робить візерунки на вишитих сорочках. Це допомогло їй стати фінансово незалежною», – поділилася досвідом Ірина Краснолобова.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання