Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Опитування: яку нову інформацію ви хотіли б побачити у «Довіднику безбар’єрності»

    «Довідник безбар’єрності» – ініціатива і флагманський проєкт першої леді Олени Зеленської, який вона презентувала у вересні цього року, розширюється.
       
        Наразі створюється новий розділ, який розкаже про культуру взаємодії з різними людьми, також розробники пропонують читачам поділитися, яку ще інформацію вони хотіли б побачити у Довіднику.
       
        Серед запропонованих варіантів – як пояснити дитині, що таке інвалідність? Що таке сенсорне перевантаження та як відрізнити його від інших станів людини. Як говорити з батьками дітей з інвалідністю: що коректно, а що – неприпустимо.
       
        Всього розробники пропонують дев’ять варіантів тем, якими може бути доповнено Довідник, до того ж у читачів є можливість запропонувати свій. Щоб пройти опитування, переходьте за посиланням.
       
        Нагадаємо, наразі «Довідник безбар’єрності» складається з чотирьох розділів, серед яких – «Складові безбар’єрності», «Правила мови», «Словник» та «Безбар’єрний календар». Реагуючи на запит читачів, розробники працюють над розділом про культуру взаємодії з різними людьми.
       
        Станом на сьогодні отримано понад 70 відгуків, коментарів, як покращити, що змінити, додати. За півтора місяця з моменту запуску Довідника його відвідали понад 43 тисяч користувачів.
       
        Як повідомлялося раніше, Довідник є проєктом із відкритим кодом, тому він постійно доповнюватиметься та удосконалюватиметься.
       
        «Довідник безбар’єрності» – ініціатива і флагманський проєкт першої леді Олени Зеленської. Він створений у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами. Аналітичну та технічну підтримку проєкту надавала громадська організація «Безбар'єрність». Упорядниця Довідника – Тетяна Касьян, ілюстраторка – Ольга Дегтярьова. Партнерами проєкту виступили ДТЕК, Danone, Fairmont Grand Hotel Kyiv, Inka, 1+1 media, Доступно.UA, Happy Today.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання