Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    535 осіб з інвалідністю працевлаштовані за сприяння служби зайнятості Харківщини

    За сприяння Харківської обласної служби зайнятості протягом січня-листопада 2021 року роботу шукали 2,2 тис. безробітних з інвалідністю, 535 осіб – працевлаштовані.
       
        Рівень працевлаштування становив 25%.
       
        Серед зареєстрованих у службі зайнятості осіб з інвалідністю 18% – це люди віком до 35 років, 46% – жінки, 18% становлять мешканці сільської місцевості.
       
        10 безробітних громадян працевлаштовані з компенсацією єдиного соціального внеску роботодавцям та суб’єктам малого підприємництва за створення нових робочих місць. Ще 2 безробітних осіб отримали одноразово допомогу з безробіття для відкриття бізнесу.
       
        За словами директора Харківського обласного центру зайнятості Володимира Міненка, фахівці служби зайнятості використовують різноманітні форми роботи і надають широкий спектр послуг для працевлаштування людей з інвалідністю.
       
        «Наразі на ринку праці міста Харкова і Харківської області існує невідповідність між попитом та пропозицією робочої сили для цієї категорії громадян. Задля працевлаштування організовується навчання та перекваліфікація працездатних осіб з інвалідністю відповідно до їх професійних знань, навичок, потреб ринку праці та рекомендацій медико-соціальної експертної комісії», – пояснив Володимир Міненко.
       
        За його словами, протягом січня-листопада 2021 року 192 особи з інвалідністю пройшли професійну підготовку. Навчання було організовано на базі Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (83%), у навчальних закладах Харкова й області, а також безпосередньо на робочих місцях.
       
        Навчання відбувалося за професіями: оператор котельні, електрозварник ручного зварювання, оператор верстатів з програмним керуванням, водій тролейбуса, кухар, кравець, швачка, адміністратор, касир торговельного залу, продавець непродовольчих товарів, продавець продовольчих товарів, манікюрник, косметик, перукар та інше.
       
        Від роботодавців служба зайнятості отримує інформацію про вакантні робочі місця та посади, на які можуть бути працевлаштовані люди з інвалідністю.
       
        За січень-листопад 2021 року загальна кількість таких вакансій становила 3,5 тис. Станом на 1 грудня актуальними залишаються 1,1 тис. вакансій.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання