Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Нову програму безпеки дорожнього руху розробили з урахуванням думки громадськості Харківщини

    Регіональну Програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Харківської області на період до 2023 року затвердили 21 грудня під час сесії обласної ради.
       
        Для впровадження програми з обласного бюджету передбачено фінансування в розмірі 34 млн 630 тис. грн. Як повідомили в Управлінні транспорту ХОДА, ця програма передбачає розв’язання проблеми високого рівня смертності та травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Програму розроблено за ініціативи керівника Харківської ОДА Олександра Скакуна.
       
        «Програма повинна бути наповнена конкретним змістом. До її обговорення обов’язково повинні долучатися представники громадських організацій. Це дасть нам можливість впровадження превентивних заходів, які допомагатимуть працівникам поліції контролювати безпеку та порядок на дорогах міста та області», – відзначив Олександр Скакун.
       
        При цьому він особливо наголошував на профілактиці дитячого дорожньо-транспортного травматизму.
       
        Як пояснили в Управлінні транспорту ХОДА, документ передбачає удосконалення державного управління у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, удосконалення ведення обліку та аналізу даних про дорожньо-транспортні пригоди, підвищення рівня безпеки на дорогах та дорожньої інфраструктури, підвищення рівня безпеки перевезення пасажирів та вантажів комерційним автомобільним транспортом.
       
        «Програма дасть можливість покращити безпечну поведінку учасників дорожнього руху, удосконалити здійснення заходів реагування та управління наслідками дорожньо-транспортних пригод, надання медичної допомоги постраждалим від дорожньо-транспортних пригод та забезпечити дотримання Правил дорожнього руху його учасниками», - підкреслили в Управлінні транспорту ХОДА.
       
        Зокрема, за кошти, виділення яких передбачено з обласного бюджету, планують:
       
        - облаштування на автомобільних дорогах Харківської області в місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод програмно-апаратних комплексів фото-, відеофіксації, відеонагляду та відеоаналітики з автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху;
       
        - закупівлю засобів вимірювання швидкості TruCam з метою фіксації порушення швидкісного режиму на трасах регіонального значення;
       
        - придбання для підрозділів Головного управління Національної поліції в Харківській області автомобілів «Фантом» для фіксації порушень правил дорожнього руху в русі та контролю швидкості рухомих транспортних засобів;
       
        - забезпечення центрів екстреної медичної допомоги спеціалізованим транспортом екстреної медичної допомоги типу С тощо.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання