Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У п’ятницю на Харківщині різко погіршаться погодні умови

    Синоптики прогнозують снігопад протягом доби, а потім різке потепління. Дорожники та ДСНС розповіли, як готуються допомагати водіям.
       
        «За інформацією нашої метеостанції та Гідрометцентру, в п’ятницю на Харківщину із заходу близько 15:00 заходить циклон. Він буде розповсюджуватися на території усієї області - будуть опади у вигляді снігу. Опади триватимуть на всій території регіону близько доби, потім відбудеться перехід на «плюс», - попередив під час брифінгу 23 грудня заступник начальника з експлуатаційного утримання Служби автомобільних доріг в Харківській області Михайло Богатир.
       
        Він також наголосив, що 23 грудня збереться штаб, до якого входять не тільки дорожники, а й керівники Нацполіції, ДСНС та Укртрансбезпеки. На засіданні штабу розподілять завдання для забезпечення безпечного проїзду дорогами під час негоди.
       
        «Звичайно, спецтехніка буде розчищати дороги та обробляти їх піщано-соляною сумішшю, - зазначив Михайло Богатир. - Звертаюсь до водіїв із проханням дотримуватися швидкісного режиму та не порушувати ПДР».
       
        Також, за інформацією заступника начальника САД, на дорогах державного значення Харківщини визначені 26 пунктів відстою транспорту, де водії в разі негоди можуть безпечно залишити транспортні засоби та зігрітися в морози.
       
        За повідомленням начальника ГУ ДСНС України у Харківській області Олександра Волобуєва, у разі заметілей на допомогу водіям прийдуть рятувальники. Так, щоденно на чергування у Харківській області заступає близько 500 рятувальників на 133 одиницях пожежної та спеціальної техніки. У разі ускладнення оперативної обстановки кількість рятувальників може бути збільшена до 2000.
       
        Як зазначив Олександр Волобуєв, нещодавно гарнізон Харківської області Державна служба України посилила спеціальними автомобілями, їх надали 11 штук. Вони несуть чергування та надають оперативну допомогу при виникненні надзвичайних ситуацій на всіх основних автодорогах Харківщини - це Лозівський, Богодухівський, Ізюмський, Куп'янський напрямок, місто Харків.
       
        «У разі необхідності можемо виставляти мобільні пункти обігріву – це кунги на автомобілях. Там, де трапляється надзвичайна чи резонансна ситуації, негайно виїжджають ці пункти та надають допомогу автомобілістам, якщо вони потрапили в замети. Також важка техніка чергує на вже визначених місцях - часто це підйоми та спуски на дорогах», - розповів Олександр Волобуєв.
       
        Під час виникнення непередбачуваних ситуацій на дорогах САД у Харківській області рекомендує водіям звертатися по допомогу до їхнього диспетчерського центру за цілодобовим номером телефону: 057-336-83-44, або в ДСНС – 112.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання