Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На рахунки громад надійшло 22,03 млрд гривень субвенції для компенсації різниці в тарифах

    Це заявив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.
       
        Він зазначив, що громади отримали з державного бюджету 22,03 мільярди гривень субвенції для компенсації різниці в тарифах, що спрямовується на погашення заборгованості підприємств теплопостачання за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз» України. За його словами, це – найважливіша умова Меморандуму щодо сталого проходження опалювального сезону, який Уряд виконав повною мірою.
       
        «Уряд виконує Меморандум щодо компенсації різниці в тарифах для погашення боргів за спожитий газ. Борги перед підприємствами ТКЕ накопичувалися протягом багатьох років, проте проблема залишалася не розв’язаною, але цьогоріч ми розпочали процес. По-перше, визначено механізм реструктуризації боргів; по-друге, верифіковано та компенсовано різницю в тарифах. 22, 03 мільярдів гривень вже – на рахунках громад. Гроші будуть спрямовані на погашення частини боргу за газ», – наголосив Міністр Олексій Чернишов.
       
        Водночас продовжується робота Мінрегіону щодо включення підприємств ТКЕ і ВКГ до Реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості.
       
        Зазначимо, суми заборгованості з різниці в тарифах були визначені територіальними комісіями для підприємств, які беруть участь в реструктуризації заборгованості.
       
        Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов повідомив, що Уряд затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим на реалізацію проєктів у межах «Програми з відновлення України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання