Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В області провели позапланові перевірки стану протипожежної безпеки у закладах охорони здоров’я

    Це питання обговорили під час щотижневої апаратної наради, яка відбулася 4 січня під головуванням керівника ХОДА Олега Синєгубова.
       
        На нараді озвучили план дій, які мають унеможливити повторення трагічних подій, схожих на ті, що сталися 28 грудня минулого року в Косівській ЦРЛ Івано-Франківської області. Нагадаємо, тоді під час пожежі в реанімаційному відділенні загинули пацієнти закладу.
       
        «Минулого тижня була проведена селекторна нарада за участі міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, де були поставлені чіткі завдання щодо недопущення таких подій. Ми маємо проаналізувати та провести заходи, які унеможливлять подібну подію», - сказав Олег Синєгубов.
       
        Так, за даними директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максима Хаустова, із працівниками медичних закладів проведуть позапланові інструктажі з пожежної безпеки та охорони праці, зокрема із фахівцями, які працюють із кисневим обладнанням.
       
        Як наголосив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Іван Сокол, на засіданні регіонального оперативного штабу щодо функціонування систем життєзабезпечення області та реагування на можливі надзвичайні ситуації, РДА та громадам було поставлено завдання перевірити готовність лікарень до роботи у випадку аварійного відключення електропостачання.
       
        За даними ГУ ДСНС України в Харківській області, наразі в регіоні 60 закладів охорони здоров’я використовують системи киснезабезпечення: 25 закладів мають кисневі установки та 35 – кисневі балони. Протягом 2020-21 років на Харківщині надзвичайники провели планові та позапланові перевірки стану протипожежної безпеки у закладах охорони здоров’я. За результатами було виявлено 1 тис. 490 порушень – переважно це неналежним чином обладнана система протипожежної сигналізації та не забезпечення приміщень первинними засобами пожежогасіння.
       
        Олег Синєгубов закликав фахівців, які проводять перевірки закладів охорони здоров’я, проаналізувати виявлені порушення з метою їх подальшого усунення.
       
        «Мета – не припис заради припису. Мета перевірок – у тому, щоб дійсно зрозуміти ті потреби й недоліки, які маємо оперативно усунути. Все це потрібно зробити зараз, коли ще не маємо пікового навантаження на лікарні хворими на ковід», - зазначив керівник ХОДА.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання