Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Дорожники Харківщини ліквідують ямковість, що виникає через коливання температур

    На зимовий період 2021-2022 років Служба автомобільних доріг у Харківській області заготувала 230 т спеціальної асфальтобетонної суміші, яка дозволяє працювати за несприятливих погодних умов.
       
        Про це на брифінгу 11 січня повідомив начальник САД у Харківській області Андрій Алексєєв. За його словами, на сьогодні з загального обсягу холодної асфальтобетонної суміші використано приблизно 40 т. Переважно цей спосіб використовують на старих напрямках, які ще очікують капітального ремонту і де через часте коливання температури повітря від -1 до +1 з’являється ямковість.
       
        «У Харківській області в минулому році було зафіксовано аж 48 переходів через 0°С. Для покриття доріг це має надзвичайно руйнівний характер і несе з собою дуже велику загрозу», – пояснив Андрій Алексєєв.
       
        Він також повідомив, що наразі на державних дорогах області вже ліквідовано 1295 кв. м ямковості, лише за минулу неділю – 172 кв м.
       
        Зокрема, минулими вихідними співробітники САД екстрено виїжджали на ліквідацію аварійності покриття дороги біля Коротича.
       
        «Інформацію, що там є декілька аварійних ям, ми отримали з Telegram-каналів. При обстеженні вранці ці ями були, але вони не складали загрози для водіїв. У процесі руху великовагових транспортних засобів і у зв'язку з тим, що покриття старе, вони стали аварійними буквально ввечері. Нами були здійснені заходи, щоб прибрати аварійність. Уже 8 січня ця ямковість була ліквідована за допомогою холодного асфальтобетону. На наступний день цю аварійність було знято», – розповів начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області.
       
        Він додав, що співробітники САД патрулюють ділянки доріг, щоб вчасно виявляти і ліквідувати ямковість, щоб вона не стала аварійною.
       
        До виконання ремонтно-будівельних робіт дорожники повернуться після настання сприятливих погодних умов.
       
        Крім того, Андрій Алексєєв закликав водіїв у разі ускладнення руху невідкладно звертатися до диспетчерської Служби автомобільних доріг у Харківській області за номером: (057)336-83-44, 341-31-55 (цілодобово).
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання